21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Μόνο το 50% των σασί iPhone που κατασκευάζονται στην Ινδία πληρούν τα πρότυπα ποιότητας της Apple

    Η Apple αντιμετωπίζει δυσκολίες στην κλιμάκωση των εργασιών παραγωγής της στην Ινδία εν μέσω κακών αποδόσεων εξαρτημάτων και αργής προόδου, αναφέρουν οι Financial Times.

    Η εταιρεία προφανώς αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στην αύξηση της παραγωγής στη χώρα. Σε ένα εργοστάσιο στο Hosur που διευθύνεται από τον προμηθευτή της Apple Tata που κατασκευάζει περιβλήματα – σασί iPhone, μόνο ένα στα δύο εξαρτήματα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής “είναι σε αρκετά καλή κατάσταση” για να σταλεί για συναρμολόγηση στη Foxconn. Η απόδοση 50 τοις εκατό είναι ιδιαίτερα χαμηλή για σχεδόν οποιαδήποτε παραγωγική λειτουργία και λειτουργεί ενάντια στους κατασκευαστικούς και περιβαλλοντικούς στόχους της Apple με «μηδενικά ελαττώματα».

    Πρώην μηχανικοί της Apple είπαν στους Financial Times ότι οι Κινέζοι προμηθευτές iPhone και κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν μια προσέγγιση “ό,τι χρειάζεται” για να κερδίσουν παραγγελίες iPhone, περιγράφοντας πώς η εργασία έχει τελειώσει συχνά εβδομάδες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα με “τρομερή ταχύτητα”. Οι επιχειρήσεις στην Ινδία, από την άλλη, δεν εξελίσσονται με αυτόν τον ρυθμό. «Απλώς δεν υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος», παρατήρησε ένας μηχανικός της Apple.

    Η Apple προφανώς επικεντρώνεται σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη βελτίωση της ικανότητας παραγωγής στη χώρα. Η εταιρεία έστειλε σχεδιαστές προϊόντων και μηχανικούς από την Καλιφόρνια και την Κίνα σε εργοστάσια στη νότια Ινδία για να εκπαιδεύσει τους ντόπιους και να βοηθήσουν στη δημιουργία εργασιών παραγωγής, σύμφωνα με τέσσερα άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι εξοικειωμένα με το θέμα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.