19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Μαζικές παραιτήσεις εργαζομένων iPhone μετά από τις αναταραχές, με αναφορά απώλειας παραγωγής 30%

    Υπήρξαν μαζικές παραιτήσεις εργαζομένων iPhone μετά τις πρόσφατες αναταραχές στο εργοστάσιο, που προκλήθηκαν από την αποτυχία της Foxconn να πληρώσει τα υποσχεθέντα μπόνους πρόσληψης και αυξανόμενους φόβους για το ξέσπασμα του COVID-19 εντός του εργοστασίου. Περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι φαίνεται να έχουν αποχωρήσει.

    Μια εσωτερική εκτίμηση φέρεται να λέει ότι πάνω από το 30% της παραγωγής θα μπορούσε να χαθεί, με την παραγωγή του iPhone 14 να έχει ήδη υποχωρήσει πολύ πίσω από τη ζήτηση στο κρίσιμο διάστημα πριν από τις γιορτές.

    Το χάος ξεκίνησε όταν επιδημία COVID-19 μέσα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone της Foxconn στο Zhengzhou – γνωστό τοπικά ως iPhone City.

    Εκείνη την εποχή, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο, αν και αυτό σήμαινε ότι οι ήδη σκληροί κανόνες παραγωγής κλειστού βρόχου έγιναν ακόμη πιο αυστηροί. Αυτό περιελάμβανε το κλείσιμο των κυλικείων και τον πολύ αυστηρό έλεγχο του πού επιτρεπόταν στους εργαζόμενους να πάνε μέσα στις εγκαταστάσεις.

    Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν οι εργαζόμενοι πουν ότι οι μολύνσεις εξακολουθούσαν να εξαπλώνονται μέσα στο εργοστάσιο και ότι δεν υπήρχε αρκετό φαγητό και φάρμακα. Σημαντικοί αριθμοί επέλεξαν να ξεφύγουν από το εργοστάσιο και να επιστρέψουν στις πόλεις τους.

    Η Foxconn προσέφερε αρχικά μπόνους για να πείσει τους εργαζόμενους να παραμείνουν και, στη συνέχεια, τα αύξησε έως και δέκα φορές, όταν αυτό δεν λειτούργησε. Οι λοιμώξεις συνέχισαν να εξαπλώνονται και το εργοστάσιο τέθηκε σε ένα ακόμη πιο αυστηρό lockdown.

    Οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι παραπονέθηκαν ότι δεν τους καταβάλλονταν τα υποσχεθέντα μπόνους, με αποτέλεσμα διαμαρτυρίες που έγιναν βίαιες. Η Foxconn παραδέχτηκε αργότερα ότι είχε κάνει ένα «τεχνικό σφάλμα» σχετικά με τα μπόνους και υποσχέθηκε να το διορθώσει.

    Με πολλούς νεοσύλλεκτους να εξακολουθούν να είναι θυμωμένοι στη Foxconn, η εταιρεία πρόσφερε πληρωμή εξόδου που ισοδυναμούσε με μισθό ενός έως δύο μηνών για όποιον ήθελε να φύγει. Μια αναφορά του Reuters αναφέρει ότι περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι έχουν εκμεταλλευτεί αυτό και παραιτήθηκαν.

    Πράγματι, μια πηγή εντός της εταιρείας ανέφερε μια εσωτερική εκτίμηση ότι περισσότερο από το 30% της προγραμματισμένης παραγωγής Νοεμβρίου θα μπορούσε να χαθεί.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.