14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Μάχη των φύλων: Σε άνδρες και γυναίκες αρέσουν τα διαφορετικά μοντέλα iPhone

    Αν και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας στην κατοχή συσκευών Apple, άνδρες και γυναίκες προτιμούν διαφορετικά μοντέλα iPhone.

    Η ιδιοκτησία συσκευών Apple είναι κυρίως παρόμοια σε διάφορες ηλικιακές ομάδες, αν και υπάρχουν περισσότεροι κάτοχοι iPhone από Mac και iPad. Και μια νέα έκθεση από τους Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) αποκαλύπτει μια άλλη διαφορά στους πελάτες της Apple.

    Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα μοντέλο iPhone Pro, ενώ οι γυναίκες προτιμούν τα βασικά μοντέλα. Ωστόσο, και τα δύο φύλα που ερωτήθηκαν προτιμούν εξίσου το iPhone SE.

    Οι αριθμοί μεταξύ των φύλων δεν διαφέρουν σημαντικά, αλλά αποκαλύπτουν ότι το 12% των γυναικών πελατών αγόρασαν iPhone 14 ή 14 Plus, σε σύγκριση με το 8% των ανδρών πελατών. Μεταξύ των ανδρών που αγόρασαν ένα νέο iPhone το 2022, το 41% ​​έχει είτε iPhone 13 Pro/Max είτε iPhone 14 Pro/Max, σε αντίθεση με το 33% των γυναικών.

    Τα φύλα είναι πιο στενά ευθυγραμμισμένα για την κατοχή παλαιότερων iPhone, καθώς το 37% των ανδρών και γυναικών πελατών είναι κάτοχοι iPhone 12 ή 13 τόσο σε βασικά όσο και σε μίνι μοντέλα και το 7% κάθε φύλου κατείχε iPhone SE.

    «Δεν πρόκειται να διερευνήσουμε ευρύτερα ερωτήματα φύλου σχετικά με τα κίνητρα πίσω από τις επιλογές του iPhone», γράφει η εταιρεία. “Η βάση δεδομένων μας δεν αντιμετωπίζει τον εγωισμό, την άνεση της τεχνολογίας, τις συνήθειες των selfie ή ζητήματα μεγέθους χεριού που σχετίζονται με την επιλογή ενός premium τηλεφώνου. Αφήνουμε αυτές τις εικασίες στον αναγνώστη…”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.