23.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    ΚGI: Τέλος το iPad 2, επανεκκίνηση του iPad 4, νέο iPad Air, καμιά αναβάθμιση για το iPad Mini

    screen-shot-2014-02-15-at-8-02-19-pm

    O γνωστός αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi-Kuo, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του μια σειρά με επιτυχείς προβλέψεις για σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της Apple έκανε δημόσια την σημερινή του έκθεση στην οποία αναφέρει το τι περιμένει από την σειρά του iPad για το 2014.

    Το iPad 2 θα σταματήσει να κυκλοφορεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

    Το συγκεκριμένο γεγονός ακούγεται πλέον όλο και συχνότερα και πρόσφατα σας είχαμε παρουσιάσει και σχετικό άρθρο. Το iPad 2 βρίσκεται στην αγορά από τον Μάρτιο του 2011 και ενσωματώνει παλαιές τεχνολογίες της Apple όπως μη Retina οθόνη, συνδεσμολογία 30 pin και έναν Α5 επεξεργαστή.

    Το iPad 4 θα ξεκινήσει εκ νέου να παράγεται μαζικά στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

    Όπως έκανε η Apple και με το iPhone 4 σε κάποιες περιοχές ο αναλυτής πιστεύει πως και το iPad 4 θα ξεκινήσει να παράγεται μαζικά εκ νέου για μια τελευταία φορά. Ο λόγος δεν είναι ακόμη βέβαιος πίσω από μια τέτοια ενέργεια, ίσως για να αντικαταστήσει το iPad 2, αλλά αντικειμενικά παραμένει ένα πολύ δυνατό tablet με Retina οθόνη, Lightning συνδεσμολογία και έναν πολύ καλό Α6Χ επεξεργαστή.

    Το iPad Air θα αναβαθμιστεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2014

    Σύμφωνα με τον αναλυτή η Apple θα αναβαθμίσει το iPad Air με έναν γρηγορότερο επεξεργαστή, κατά πάσα πιθανότητα τον Α8, ενώ θα φέρει και την τεχνολογία του Touch ID που συναντήσαμε στο iPhone 5S για πρώτη φορά και σε tablet. Αν παρουσιαστεί στο τέλος του τρίτου τριμήνου αυτό σημαίνει πως θα γίνει διαθέσιμο νωρίτερα από τον Οκτώμβριο/Νοέμβριο στην αγορά.

    Η πιθανότητες αναβάθμισης του iPad Mini είναι μηδαμινές

    Με βάση το γεγονός πως η Apple θα εστιάσει στο δημοφιλής iPad Air για φέτος καθώς επίσης και πως έχει στην παραγωγική της γραμμή και νέα προϊόντα κάνουν την αναβάθμιση του Retina πλέον iPad Air ελάχιστες σύμφωνα πάντα με τον αναλυτή. Το νέο Retina iPad Mini με τον Α7 επεξεργαστή μπορεί άνετα να παραμείνει ανταγωνιστικό στην αγορά ως έχει για ακόμη έναν χρόνο.

    Δεν θα δούμε ένα μεγαλύτερο iPad φέτος

    Ο Kuo αν και είναι σίγουρος πως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα 12.9 ιντσών iPad πιστεύει πως το 2014 δεν είναι η χρονιά που η Apple θα το λανσάρει επίσημα. Αν το κάνει φέτος η διαθεσιμότητα του θα είναι από ελάχιστη ως μηδαμινή. Ο λόγος; Ο αναλυτής πιστεύει πως η ομάδα λογισμικού της Apple φέτος θα εστιάσει στο επερχόμενο iWatch και έτσι δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος για τις αλλαγές που χρειάζονται στο λογισμικό για ένα μεγαλύτερο iPad.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles