18 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Κρυφά τρικ του macOS που οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν

    Η Apple είναι πολύ υπερήφανη για την παροχή μιας απλοποιημένης εμπειρίας χρήστη σε όλα τα προϊόντα της. Τα Mac δεν αποτελούν εξαίρεση. Αλλά με μια μηχανή ικανή να κάνει τόσα πολλά, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρκετά κόλπα και συντομεύσεις που πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν.

    Σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές:

    Αλλάξτε τα εικονίδια των φακέλων σας

    Αν έχετε βαρεθεί τα ίδιο μπλε εικονίδια για τους φακέλους σας που η Apple χρησιμοποιεί για χρόνια μπορείτε να τα αλλάξετε με τα δικά σας. Αν έχετε ένα .INC αρχείο μπορείτε να τοποθετήσετε αυτό το εικονίδιο σε παράθυρο πληροφοριών του φακέλου. Αν τώρα το εικονίδιο σας είναι σε PNG ή JPG μορφή θα πρέπει να το ανοίξετε πρώτα στο Preview, να το αντιγράψετε και εν συνεχεία να το κάνετε επικόλληση στο παράθυρο πληροφοριών του φακέλου. Δείτε και το βίντεο παραπάνω.

    Tip @sapragus στο Twitter

    Γρήγορα κρύψτε την ενεργή εφαρμογή σας

    Μια ωραία αστυνόμευση είναι ο συνδυασμός των πλήκτρων CMD + H. Αυτή κρύβει την εφαρμογή που έχετε εκείνη την στιγμή μπροστά σας ανοιχτή χωρίς να χρειαστεί να κλείσετε την ίδια την εφαρμογή. Για να επιστρέψετε στο παράθυρο που είχατε απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής αυτής στο dock σας.

    Tip @JPStratford στο Twitter

    Εμφανίστε κρυμμένους φακέλους στο Finder

    Ένας πολύ γρήγορος τρόπος να εμφανίσετε αόρατους ή κρυμμένους φακέλους στο Finder είναι μέσω της συντόμευσης CMD + SHIFT + τελεία. Για να τα εξαφανίσετε εκ νέου αυτά τα αρχεία από το Finder χρησιμοποιείτε την ίδια συντόμευση.

    Tip @zeanmoore στοTwitter

    Touch Bar screenshots

    Μπορείτε να κάνετε λήψη screenshots της Macbook Touch Bar σας χρησιμοποιώντας την συντόμευση CMD + SHIFT + 6. Τώρα γιατί η Apple έχει σαν λειτουργία την λήψη τέτοιων screenshots παραμένει μυστήριο….

    Tip from @haneenmahdin on Twitter

    Emoji keyboard shortcut

    Για να έχετε γρήγορη πρόσβαση στα Emoji απλά βρείτε ένα πλαίσιο που μπορείτε να γράψετε κείμενο – κάντε κλικ πάνω σε αυτό και πατήστε την συντόμευση CTL + CMD + SPACEBAR.

    Tip @PiotrZagorowski στοTwitter

    Μετακίνηση φακέλων στο Finder στα Αγαπημένα

    Tip @GiantRobotPilot στο Twitter

    Αλλαγή θέσης της Spotlight μπάρας

    Από το OS X El Capitan 10.11, η Apple έδωσε την δυνατότητα να μεταφέρετε την Spotlight μπάρα αναζήτησης ελεύθερα. Για να την τοποθετήστε στην αρχική της θέση κάντε tap και κρατήστε πατημένο το Spotlight search εικονίδιο στην μπάρα του Μενού πάνω δεξιά για μερικά δευτερόλεπτα.

    Tip @gummibando στο Twitter

    Χρησιμοποιώντας το Option πλήκτρο για την μετακίνηση αρχείων

    Στο Finder, μπορείτε να κάνετε αντιγραφή ενός φακέλου είτε με δεξί κλικ είτε με το CMD + C. Αν θέλετε να μετακινήσετε τον φάκελο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την επιλογή CMD + OPT + V

    Tip @tassospat στοTwitter

    QuickTime video επεξεργασίας

    Tip @thor_lindberg στο Twitter

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.