21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Xiaomi πήρε την 2η θέση από την Apple στις παγκόσμιες αποστολές smartphones το 2ο τρίμηνο του 2021

    Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κινεζική Xiaomi πήρε την 2η θέση από την Apple στην παγκόσμια κατάταξη αποστολών smartphones για το 2ο τρίμηνο του 2021. Όπως δείχνει η έρευνα της Canalys , οι αποστολές των smartphones είδαν άνοδο κατά 12% το τελευταίο τρίμηνο ως αποτέλεσμα και της συνεχιζόμενης εμβολιαστικής πορείας του κόσμου.

    Αν και η Samsung κράτησε την πρώτη θέση η Apple έχασε την δεύτερη θέση από την Xiaomi. Η Κινεζική εταιρεία είχε και την πιο εντυπωσιακή αύξηση με 83% άνοδο τις πωλήσεις της με την Samsung να σημειώνει ένα 15% και την Apple 1% αύξησης.

    Στο κομμάτι του μεριδίου της αγοράς η Samsung έχει το 19% η Xiaomi το 17% και η Apple το 14% με τις Oppo και Vido να είναι στην 4η και 5η θέση με 10% αυτό το 2ο τρίμηνο του 2021.

    Σύμφωνα με την έρευνα η εντυπωσιακή θέση της Xiaomi έχει να κάνει με μια αύξηση πωλήσεων περισσότερο από 300% στην Λατινική Αμερική μαζί με μια αύξηση 150% στην Αφρική. Η Xiaomi έχει μια τιμολογιακή πολιτική 40 μέχρι και 75% φτηνότερη σε αυτές τις περιοχές και έτσι κέρδισε με άνεση τους καταναλωτές εκεί.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.