19.1 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Η WSJ τονίζει και αυτή πως τα 2021 iPhones μπορεί να έχουν Touch ID κάτω από την οθόνη και Face ID

    Η ιδέα ενός Touch ID και Face ID σε ένα iPhone καθώς και φήμες γύρω από αυτή υπάρχουν εδώ και χρόνια. Νωρίτερα αυτό το μήνα μια αναφορά από το Bloomberg έκανε λόγο πως ίσως η 2021 iPhone γραμμή φέρει αυτούς τους 2 βιομετρικούς τρόπους αναγνώρισης του χρήστη για πρώτη φορά μαζί σε ένα iPhone. Χθες την σκυτάλη πήρε η WSJ που αναφέρει και αυτή πως ίσως κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα φέτος.

    Πίσω τον Σεπτέμβριο είδαμε την πιο πρόσφατη πατέντα της Apple για κάτι τέτοιο με ένα Touch ID κάτω από την οθόνη. Η Apple βέβαια έχει τέτοια διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το 2016 και έπειτα.

    Πίσω τον Οκτώβριο ο γνωστός leaker L0vetodream είχε προβλέψει κάτι τέτοιο στο iPhone αλλά δεν ανέφερε πότε αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

    Ακολούθησε στα μέσα Ιανουαρίου το Bloomberg με πηγές εκ των έσω της Apple που ανέφερε πως μηχανικοί της εταιρείας δοκιμάζουν ένα Touch ID αισθητήρα κάτω από την οθόνη για τα φετινά iPhones. Πάρα αυτά το δημοσίευμα τόνιζε πως ακόμη είναι νωρίς για να ξέρουμε αν η Apple τελικά θα φέρει αυτή την τεχνολογία φέτος.

    Η WSJ λοιπόν χθες αναφέρει πως 2 πρώην μηχανικοί της Apple επιβεβαίωσαν πως η εταιρεία δουλεύει πάνω σε μια τέτοια τεχνολογία με σκοπό να συμπεριλάβει τόσο το Touch ID όσο και το Face ID στην ίδια συσκευή.

    Συνολικά η Apple δεν αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στην 2021 iPhone γραμμή της και έτσι η έλευση ενός Touch ID και Face ID σίγουρα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον σε πολλούς για αναβάθμιση ειδικά εν μέσω πανδημίας που ο κόσμος αναγκαστικά φοράει μάσκες στην καθημερινά του.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.