20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Άποψη: Ανασχεδίαση AirPods, νέο iPad Pro και iPad mini, κ.α: Θα έχουμε ένα ανοιξιάτικο event φέτος;

    Μπορεί να έχουμε ένα event την Άνοιξη φέτος από την Apple; Έχουμε συνεχώς αποδείξεις πως νέα προϊόντα πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους σύντομα, από τα νέα AirPods σε νέα iPad Pro και πολλά ακόμη. Το σίγουρο είναι πως και με την πανδημία να μην έχει υποχωρήσει ένα τέτοιο event για ακόμη μια φορά θα είναι virtual.

    Η ιστορία των event της Apple την Άνοιξη

    Για κάποια event της Apple είμαστε σχεδόν βέβαιοι το πότε γίνονται κάθε χρόνο συμπεριλαμβανομένων των WWDC τον Ιούνιο, και του iPhone event κάθε Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Επίσης κάθε χρόνο και πριν τις γιορτές πάντα περιμένουμε και ένα event που θα εστιάζει στα Mac. Πέρυσι για παράδειγμα είχαμε 3 events σε 3 μήνες: Το iPad και Apple Watch event τον Σεπτέμβριο, το iPhone 12 event τον Οκτώβριο και την παρουσίαση των Silicon Mac τον Νοέμβριο.

    Τα event όμως της Άνοιξης είναι πιο δύσκολο κάποιος να τα προβλέψει. Η Apple για παράδειγμα δεν έκανε ένα event την Άνοιξη του 2020 εξαιτίας και της πανδημίας, πάρα αυτά όμως ανακοίνωσε τα νέα iPad Pro, Magic Keyboard και MacBook Air μέσω δελτίων τύπου τον Μάρτιο και εν συνεχεία είχαμε με τον ίδιο τρόπο την παρουσίαση του 2ης γενιάς iPhone SE τον Απρίλιο.

    Apple Store Michigan Avenue

    Το 2019 η Apple έκανε ένα event την Άνοιξη που αφορούσε αποκλειστικά τις Υπηρεσίες της δίνοντας πληροφορίες για τα Apple News+, Apple Card, Apple TV+ και Apple Arcade. Τον Μάρτιο του 2018 είχε καλέσει τα media στο Σικάγο όπου και ανακοίνωσε το νέο iPad με εστίαση στην εκπαίδευση.

    Αν η Apple λοιπόν κάνει φέτος ένα event την Άνοιξη αναμένουμε αρχικά να είναι virtual – ψηφιακό εξαιτίας της πανδημίας.

    Τι θα μπορούσε λοιπόν να παρουσιάσει σε ένα τέτοιο event:

    Νέα iPad Pro και iPad mini

    Μια από τις μεγάλες φήμες είναι πως η Apple θα κυκλοφορήσει ένα νέο iPad Pro που θα ενσωματώνει μια mini-LED τεχνολογία το πρώτο μισό του 2021. Πιστεύεται πως η mini-LED τεχνολογία θα έρθει πρώτα στο 12.9 ιντσών iPad Pro πρώτα και κατόπιν στο 11 ιντσών μοντέλο.

    Τα 2021 iPad Pro αναμένεται να είναι πανομοιότυπα με τα 2020 μοντέλα σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και έτσι οι μεγαλύτερη αλλαγή θα είναι η τεχνολογία της οθόνης τους καθώς και ο νέος επεξεργαστής που θα έχουν.

    Φήμες έχουμε και για το γεγονός ότι η Apple δουλεύει πάνω σε ένα νέο iPad mini που θα γίνει διαθέσιμο τον Μάρτιο. Το νέο iPad mini φημολογείται πως θα έχει μια 8.4 ιντσών οθόνη με λεπτότερα πλαίσια. Δεν φαίνεται όμως να υιοθετεί τον σχεδιασμό των iPad Air 4 και iPad Pro με την Apple να διατηρεί τα πλαίσια στο πάνω και κάτω μέρος της συσκευής εξαιτίας της ενσωμάτωσης Home Button και Touch ID.

    H Apple αναβάθμισε τελευταία φορά το iPad mini το 2019 φέροντας του έναν γρηγορότερο A12 Bionic επεξεργαστή και άλλες βελτιώσεις.

    Τέλος η Apple φημολογείται επίσης πως δουλεύει πάνω σε ένα οικονομικό iPad αλλά αυτό δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει τόσο σύντομα.

    iPhone SE 3

    Το Macotakara έχει αναφέρει πως η Apple θα κυκλοφορήσει ένα 3ης γενιάς iPhone SE τον Απρίλιο. Πληροφορίες για αυτή την συσκευή δεν έχουμε πολλές αλλά αν γίνει αυτό θα σημαίνει πως αυτή η αναβάθμιση θα έρθει ακριβώς ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του 2ης γενιάς 4.7 ιντσών iPhone SE.

    Κάποιες φήμες θέλουν την Apple να δουλεύει πάνω σε μια μεγαλύτερη έκδοση του iPhone SE με μια 5.5 ιντσών οθόνη και σχεδιασμό παρόμοιο με αυτόν του iPhone 8 Plus. Άλλες πάλι φήμες θέλουν το iPhone SE 3 να δανείζεται στοιχεία από το iPhone 12 mini φέρνοντας έτσι τον σχεδιασμό του πιο κοντά στην 12 σειρά της Apple.

    AirPods 3 και AirPods Pro 2

    2021 AirPods

    Μετά την έλευση των AirPods Max τον Δεκέμβριο η Apple φημολογείται πως φέρνει αναβαθμίσεις και για την υπόλοιπή AirPods γραμμή της το 2021.

    Τα 2ης γενιάς AirPods Pro φημολογούνται πως θα εμφανιστούν τον Απρίλιο. Τα AirPods Pro 2 θα έχουν έναν πιο compact σχεδιασμό με την Apple να αφαιρεί τα στελέχη που προεξέχουν από κάθε ακουστικό.

    Το Bloomberg βέβαια είχε αναφέρει πως τέτοιες αλλαγές δεν είναι ακόμη 100% σίγουρες και πως η Apple είχε δυσκολίες με αυτή την αλλαγή μιας και έπρεπε παράλληλα να διατηρήσει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα των AirPods Pro όπως το H1 chip, την ακύρωση θορύβου κ.α

    Η Apple επίσης φημολογείται πως σχεδιάζει και νέα AirPods με μικρότερο στέλεχος από τους προκατόχους τους και με ear tips που θα αλλάζουν. Αυτά θα έρθουν να αντικαταστήσουν τα AirPods που πουλάει η Apple στην αγορά αυτή την στιγμή.

    AirTags και Apple TV

    Φήμες για ένα νέο Apple TV κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό με την τωρινή συσκευή να δείχνει πραγματικά τα χρόνια της όταν συγκρίνεται δίπλα σε άλλες streaming συσκευές. Οι πιο πρόσφατες φήμες δείχνουν πως το νέο Apple TV θα κάνει την εμφάνιση του τελικά το 2021 αλλά δεν έχουμε πολλές περισσότερες πληροφορίες.

    Το ίδιο με τα AirTags που φημολογούνται εδώ και 2 χρόνια πλέον. Το tracking αξεσουάρ της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος.

    Η μετάβαση σε Apple επεξεργαστές στα Mac συνεχίζεται

    Η Apple είχε αναφέρει πως θα χρειαστεί περί τα 2 χρόνια για να μεταφέρει όλη την Mac γραμμή της από Intel επεξεργαστές σε δικούς της. Έτσι λοιπόν αναμένουμε νέα Macs να ανακοινωθούν μέσα στο 2021 με μεγάλη σιγουριά.

    Δεν περιμένουμε όμως κάποια ανακοίνωση την Άνοιξη… Οι φήμες θέλουν νέα iMac καθώς και νέα 14 ιντσών και 16 ιντσών MacBook Pro να κάνουν την εμφάνιση τους φέτος αλλά το δεύτερο μισό του 2021 και όχι νωρίτερα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.