18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Ransomware ομάδα που είχε κλέψει σχεδιαγράμματα των MacBook Pro πλέον είναι offline μετά από διεθνή επιχείρηση καταστολής της

    Πίσω τον Απρίλιο η Ransomware ομάδα REvil έκανε επίθεση στον προμηθευτή της Apple Quanta Computer και είχε καταφέρει να κλέψει σχεδιαγράμματα των 14 ιντσών και 16 ιντσών MacBook Pro μοντέλων που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα.

    Τα σχεδιαγράμματα αυτά όντως οδήγησαν στην διαρροή του σχεδιασμού των νέων MacBook Pro και εκείνη την περίοδο η REvil είχε απειλήσει πως θα κοινοποιούσε και άλλα έγγραφα αν η Apple δεν την πλήρωνε $50 εκατομμύρια μέχρι την 1η Μάϊου. Η κατάσταση ηρέμησε μερικές μέρες μετά όμως με την REvil για άγνωστό λόγο να αφαιρεί όλα τα έγγραφα και τις απειλές της απέναντι στην Apple από το site που διατηρούσε.

    Έκτοτε δεν ακούσαμε κάτι άλλο αλλά όπως όλα δείχνουν υπήρξε ένα σχέδιο καταστολής της ομάδας αυτή σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Όπως αναφέρει σήμερα το Reuters, πολλές κυβερνητικές οργανώσεις διαφόρων χωρών συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια βγάζοντας πλέον offline την REvil ομάδα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.