11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Nvidia αποσύρει τα πλάνα της για την εξαγορά της Arm

    Πίσω στο 2020, η Nvidia δήλωσε την πρόθεσή της να αγοράσει τον σχεδιαστή τσιπ Arm από τον ιδιοκτήτη της Softbank για 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Nvidia αποχωρεί από τη συμφωνία λόγω ρυθμιστικών εμποδίων.

    Η Apple βασίζεται στις οδηγίες της Arm για την κατασκευή προσαρμοσμένων επεξεργαστών που χρησιμοποιούνται σε iPhone, iPad και Mac, αν και η συμφωνία πιθανότατα δεν θα επηρέαζε αυτή τη ρύθμιση.

    Εάν είχε εγκριθεί η εξαγορά, η Nvidia υποσχέθηκε να «συνεχίσει να λειτουργεί το μοντέλο ανοικτής αδειοδότησης [της Arm], διατηρώντας παράλληλα την παγκόσμια ουδετερότητα των πελατών που έχει θεμελιωθεί στην επιτυχία της».

    Η Nvidia και η Apple δεν μοιράζονται την πλησιέστερη σχέση, αλλά η ηγεσία της γνώριζε την αξία της επιχείρησης της Arm με την Apple.

    Τώρα φαίνεται ότι αυτό δεν θα υλοποιηθεί ως σενάριο. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου έκανε μήνυση για να εμποδίσει την προσφορά 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Nvidia για την εξαγορά της Arm τον περασμένο μήνα, και τώρα το Bloomberg αναφέρει ότι η Nvidia σχεδιάζει να αποχωρήσει.

    Με πελάτες όπως η Apple και άλλα brands από τηλέφωνα έως αυτοκίνητα, η Arm δεν είναι μια επιχείρηση που αναζητά μια σανίδα σωτηρίας. Η SoftBank εξακολουθεί να φαίνεται πρόθυμη να κερδίσει περισσότερα μετρητά από την ιδιοκτησία της Arm με την Apple όμως να μην αναμένεται να επηρεαστεί είτε μέσω πώλησης είτε μέσω IPO.

    Αντίθετα, η παρέμβαση της FTC αποσκοπεί στην προστασία της Intel, της Qualcomm, ακόμη και της Google από τη Nvidia που γίνεται πολύ ισχυρή για να παραμείνει η αγορά ανταγωνιστική αν και εφόσον πάρει πράσινο φως μια τέτοια εξαγορά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.