17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Nokia έφερε σήμερα την εφαρμογή GPS, HERE στο iOS. [Updated]

    here-iphone-01

     

    Μετά από 4 εκατ. λήψεις που έγιναν με την παρουσίαση της εφαρμογής HERE στο PlayStore των Android συσκευών τον περασμένο Οκτώβριο, η ΝΟΚΙΑ έφερε σήμερα την εφαρμογή και στο AppStore. Όσοι είχαν την ευκαιρία να την δοκιμάσουν μέχρι σήμερα καταθέτουν ότι είναι ένας δυνατός αντίπαλος για τις αντίστοιχες εφαρμογές Google Maps και Apple Maps. Από πλευράς μου θα την εγκαταστήσω σήμερα κιόλας και θα επανέλθω με την κριτική μου.

    Ας δούμε όμως ποιο είναι το δυνατό χαρτί αυτής της εφαρμογής. Οι τεχνικοί της ΝΟΚΙΑ έχουν κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι της off-line πλοήγησης. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύει τους χάρτες που τον ενδιαφέρουν στην συσκευή του για να τους χρησιμοποιήσει σε στιγμές που δεν έχει σύνδεση δεδομένων. Η δουλειά που έχει γίνει σε αυτόν τον τομέα, επιτρέπει και την αναζήτηση τοποθεσιών, λήψη οδηγιών και την εύρεση της γεωγραφικής θέσης του χρήστη. Επιπλέον όπως και άλλες εφαρμογές δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να κατεβάζει κατά το δοκούν πόλεις και χώρες για off-line χρήση από μια βάση 150 χαρτών η οποία εμπλουτίζεται καθημερινά.

    here-iphone-02

     

    Επίσης άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που έχει η εφαρμογή είναι : οδηγίες για πεζούς, οδηγίες ΜΜΜ για 950 πόλεις και φωνητική πλοήγηση στην οδήγηση με εκφώνηση των ονομάτων τον οδών. Μεγάλη real-data πληροφόρηση είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή και το μοναδικό χαρακτηριστικό Collections που έχει, σας επιτρέπει να δημιουργείται μια λίστα από σημεία ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα η υβριδική μηχανή που υπάρχει στο HERE, όταν έχετε σύνδεση δεδομένων συνδυάζει τους αποθηκευμένους χάρτες σας με on-line πληροφόρηση όπως π.χ. ενημέρωση κυκλοφορία (σε 40+ χώρες), real-time πληροφόρηση για μέσα συγκοινωνίας και φωτογραφίες και κριτικές σημείων ενδιαφέροντος.

    Για περισσότερες πληροφορίες απολαύστε το παρακάτω βίντεο:

    [Update]: Η εφαρμογή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο Ελληνικό AppStore αλλά μπορείτε όσοι θέλετε να την δοκιμάσετε αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στο κινητό σας πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις–>iTunes & Appstore –>κάνετε κλικ στο username σας και βάλτε τον κωδικό σας –> και  εκεί που λέει χώρα αλλάξτε το σε USA.

    σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles