17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Microsoft θέλει να φέρει την ψηφιακή βοηθό της Cortana σε iPhone και iPad

    Screen Shot 2015-03-14 at 14.31.27

    Η Microsoft δουλεύει και ψάχνει να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε η Cortana, η ψηφιακή βοηθός της εταιρείας και ανταγωνίστρια της Siri της Apple να βρει τον δρόμο της σε iPhone και iPad ως μιας ξεχωριστή εφαρμογή στο App Store.

    Μέρος του project “Einstein” της εταιρείας ο Eric Horvitz αποκάλυψε πως η Microsoft δουλεύει σκληρά πάνω στην βελτίωση της Cortana πριν αυτή ξεκινήσει να γίνετε διαθέσιμη και σε άλλες πλατφόρμες.

    “Αργότερα θα κάνουμε την Cortana διαθέσιμη ως μια ξεχωριστή εφαρμογή και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε smartphones και tablets της Apple αλλά και του Android” ανέφεραν άνθρωποι πολύ κοντά στα σχέδια αυτά της Microsoft.

    Αυτή την στιγμή η Microsoft έχει κάνει διαθέσιμη την Cortana στα Windows Phones και στις πρώτες builds των Windows 10. O Horvitz αποκάλυψε στο Reuters πως η Microsoft σύντομα θα φέρει περισσότερα και ποιοτικότερα χαρακτηριστικά στην ψηφιακή βοηθό της χρησιμοποιώντας δεδομένα προερχόμενα από τεχνητή νοημοσύνη.

    “Θα αντιπροσωπεύει την τεχνολογία που μπορεί να διαβάσει και να καταλάβει ένα email και αυτό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην επερχόμενη έκδοση της Cortana” ανέφερε χαρακτηριστικά o Horvitz.

    Βλέπουμε λοιπόν πως η Microsoft υπό την καθοδήγηση του νέου της CEO Satya Nadella έχει σκοπό να φέρει περισσότερες υπηρεσίες και εφαρμογές σε χρήστες εκτός του οικοσυστήματος των Windows. Ήδη τα πρώτα βήματα έγιναν με την δημοφιλή σουίτα γραφείου της εταιρείας Office.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles