15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η Microsoft θέλει να ξεκινήσει το Xbox Games Store στο iPhone

    Η Microsoft ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα κατάστημα παιχνιδιών Xbox στο iPhone ήδη από το επόμενο έτος, αλλά τα σχέδια εξαρτώνται από πολλαπλά ρυθμιστικά μέτρα.

    Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο επικεφαλής gaming της Microsoft, Phil Spencer, είπε ότι η κυκλοφορία της εφαρμογής εξαρτάται από τις ρυθμιστικές αρχές που θα εγκρίνουν την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard, καθώς αυτό θα έδινε στη Microsoft ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών για κινητά. Δεύτερον, η εφαρμογή θα μπορούσε να ξεκινήσει μόνο εάν εφαρμοστεί ο νόμος της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές και άλλοι κανονισμοί που επιτρέπουν εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών σε iOS.

    «Θέλουμε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε Xbox και περιεχόμενο τόσο από εμάς όσο και από τους τρίτους συνεργάτες μας σε οποιαδήποτε οθόνη όπου κάποιος θα ήθελε να παίξει», είπε ο Spencer στους Financial Times. «Σήμερα, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε κινητές συσκευές, αλλά θέλουμε να οικοδομήσουμε προς έναν κόσμο που πιστεύουμε ότι θα έρθει όπου θα ανοίξουν αυτές οι συσκευές».

    Τον Δεκέμβριο, ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε ότι η Apple ετοιμαζόταν να επιτρέψει εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών στο iPhone προκειμένου να συμμορφωθεί με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο του 2024. Ο Gurman είπε ότι η Apple στοχεύει να εφαρμόσει τις αλλαγές με μια ενημέρωση iOS 17 το επόμενο έτος για χρήστες iPhone μόνο στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι το κατάστημα παιχνιδιών Xbox δεν θα ήταν διαθέσιμο στις ΗΠΑ, τουλάχιστον αρχικά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.