19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Ρωσία απαγορεύει στους αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhone: «Ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά»

    Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, το Κρεμλίνο είπε στους αξιωματούχους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν iPhone. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η απόφαση ελήφθη «εξαιτίας ανησυχιών ότι οι συσκευές είναι ευάλωτες στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών».

    Την είδηση ​​μετέδωσε η εφημερίδα Kommersant. Η πολιτική ισχύει για όλους τους αξιωματούχους στη χώρα που «εμπλέκονται στις προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας το 2024».

    Το Κρεμλίνο μπορεί να παράσχει άλλες συσκευές με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα για να αντικαταστήσουν τα iPhone, είπε η Kommersant, προσθέτοντας ότι η εντολή για διακοπή χρήσης iPhone απευθυνόταν σε όσους εμπλέκονται στην εσωτερική πολιτική – για την οποία είναι υπεύθυνος ο Kiriyenko.

    «Τελείωσαν όλα για το iPhone: ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά», είπε ένας από τους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της συνάντησης. «Όλοι θα πρέπει να το κάνουν τον Μάρτιο».

    Αυτό ακολουθεί την απόφαση της Apple να σταματήσει όλες τις πωλήσεις στη Ρωσία όταν η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία πέρυσι.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.