21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Meta περικόπτει άλλες 10.000 θέσεις εργασίας σε ένα «έτος αποτελεσματικότητας»

    Η ιδιοκτήτης της Facebook, Meta, σχεδόν διπλασιάζει τον αριθμό των εργαζομένων που απολύει που είχε προαναγγείλει, και επίσης σχεδιάζει να αφήσει κενές πολλές άλλες θέσεις εργασίας που έχει διαφημίσει.

    Όπως είχε προβλεφθεί πρόσφατα, οι νέες περικοπές θέσεων εργασίας της Meta έρχονται αφού η εταιρεία απέλυσε το 13% του εργατικού δυναμικού της τον Νοέμβριο του 2022. Μαζί με τις τελευταίες απολύσεις, σημαίνει ότι το Facebook και η Meta περικόπτουν 21.000 υπαλλήλους.

    Παράλληλα με τις απολύσεις, η Μέτα λέει επίσης ότι θα αφήσει κενές 5.000 θέσεις. Σύμφωνα με το BBC News, ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg είπε ότι οι ομάδες προσλήψεων της εταιρείας θα επηρεαστούν από τις περικοπές.

    «Θα ενημερώσουμε τα μέλη της ομάδας στρατολόγησης αύριο εάν επηρεάζονται», είπε ο Zuckerberg σε ένα σημείωμα. «Αναμένουμε να ανακοινώσουμε αναδιαρθρώσεις και απολύσεις στους τεχνολογικούς ομίλους μας στα τέλη Απριλίου 2023 και στη συνέχεια στους επιχειρηματικούς μας ομίλους στα τέλη Μαΐου 2023».

    «Σε μικρό αριθμό περιπτώσεων», συνέχισε, «μπορεί να χρειαστεί μέχρι το τέλος του έτους για να ολοκληρωθούν αυτές οι αλλαγές».

    Ο Zuckerberg είπε αυτό σε ένα μήνυμα προς όλο το προσωπικό, στο οποίο επίσης χαρακτήρισε τις περικοπές ως «σκληρές» και ότι ήταν απαραίτητες στο πλαίσιο ενός «έτους αναδιάρθρωσης».

    Οι περικοπές θα επηρεάσουν επίσης τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. «Τα χρονοδιαγράμματα μας για τις διεθνείς ομάδες θα φαίνονται επίσης διαφορετικά», είπε ο Zuckerberg.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.