23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η iPhone 13 σειρά θα χρησιμοποιήσει LPTO οθόνες από την Samsung με 120Hz ρυθμό ανανέωσης

    Με βάση τις τελευταίες φήμες η Apple θα φέρει επιτέλους την 120Hz υποστήριξη στις οθόνες των νεότερων iPhone της φέτος. Μια νέα αναφορά από το The Elec σήμερα τονίζει και αυτή πως όντως η εταιρεία προσανατολίζεται στην υιοθέτηση LTPO οθονών για την iPhone 13 σειρά της με μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης και λιγότερες απαιτήσεις ενεργειακά.

    Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η Samsung Display μετατρέπει την γραμμή παραγωγής της από OLED οθόνες σε LTPO ώστε να προμηθεύσει την Apple κάποια στιγμή αργότερα μέσα στο έτος. Να θυμίσουμε πως η Samsung αυτή την στιγμή είναι ο βασικό προμηθευτής OLED οθονών για τα iPhones και έτσι έχει λογική να προχωράει σε αυτές τις αλλαγές για μπορέσει να ανταποκριθεί στην ζήτηση της Apple.

    “H Samsung Display θα μετατρέψει την OLED γραμμή παραγωγής της που είναι αποκλειστικά για τον μεγαλύτερο πελάτη της την Apple σε LTPO οθόνες μέσα στο πρώτο μισό του 2021.”

    Οι LTPO οθόνες είναι γνωστό πως καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τις OLED οθόνες και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Apple χρησιμοποιεί ήδη αυτή την τεχνολογία στο Apple Watch. Η LTPO τεχνολογία επίσης δίνει μεγαλύτερους ρυθμούς ανανέωσης μέχρι και 120Hz – ένα χαρακτηριστικό που πολλοί iPhone χρήστες περιμένουν εδώ και καιρό.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα ο πάντα αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε αναφέρει πως η Apple θα φέρει αυτή την νέα τεχνολογία οθόνης στα Pro μοντέλα της iPhone 13 σειράς.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.