17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Google δουλεύει πάνω σε ένα AR Headset για να ανταγωνιστεί Apple και Meta

    Οι εργασίες ενός AR Headset από την Google έχουν ξεκινήσει ήδη με την εταιρεία να προορίζει μια διάθεση αυτής της επαυξημένης πραγματικότητας λύσης κάποια στιγμή το 2024. Στόχος να ανταγωνιστεί το φημολογούμενο headset επαυξημένης και ψηφιακής πραγματικότητας της Apple.

    Η πρώτη προσπάθεια της Google με το project Google Glass απέτυχε και έτσι η εταιρεία φαινόταν πως εγκατέλειψε τον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας τα τελευταία χρόνια. Έκανε μια αλλαγή με το Google Glass να επαναπροσδιορίζεται για επαγγελματικούς σκοπούς και πλέον φαίνεται πως θέλει να δοκιμάσει εκ νέου την καταναλωτική αγορά με μια νέα συσκευή.

    Σύμφωνα με το The Verge η Google έχει 300 άτομα που δουλεύουν στο μυστικό project με την ονομασία Project Iris. Εικάζεται πως αυτή την στιγμή οι εργασίες σε αυτό το project βρίσκονται στην φάση πρωτοτύπων.

    Τα πρώτα πρωτότυπα εικάζονται πως μοιάζουν με γυαλιά του Ski. Έρχονται με ένα Google επεξεργαστή που τρέχει Android και ίσως δημιουργηθεί και ένα λογισμικό αποκλειστικά για αυτό.

    Στα πλάνα της Google είναι η χρήση του χωρίς την σύνδεση με ένα smartphone. Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα δικά της κέντρα δεδομένων και από απόσταση να κάνει επεξεργασία και renders των γραφικών που θα μεταδίδονται σε αυτό το headset.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.