13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Foxconn παραδέχεται το σφάλμα πληρωμής και προσφέρει αποζημίωση σε όσους θέλουν να φύγουν ενώ έχει φτάσει και κλιμάκιο της Apple στο εργοστάσιο

    Η Foxconn παραδέχεται ότι έκανε ένα «τεχνικό λάθος» που είχε ως αποτέλεσμα οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι να πληρώνονται λιγότερο από ό,τι τους είχε υποσχεθεί. Η παραδοχή έγινε μετά από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο στο Zhengzhou της Κίνας.

    Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να διορθώσει το λάθος για όσους μένουν και έχει προσφέρει αποζημίωση σε τυχόν νεοσύλλεκτους που δεν θέλουν πλέον να εργαστούν εκεί…

    Το χάος ξεκίνησε όταν υπήρξε έξαρση του COVID-19 μέσα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone της Foxconn στο Zhengzhou – γνωστό τοπικά ως iPhone City.

    Εκείνη την εποχή, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο, αν και αυτό σήμαινε ότι οι ήδη σκληροί κανόνες παραγωγής κλειστού βρόχου έγιναν ακόμη πιο αυστηροί. Αυτό περιελάμβανε το κλείσιμο των κυλικείων και τον πολύ αυστηρό έλεγχο στους εργαζόμενους να πάνε μέσα στις εγκαταστάσεις.

    Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν οι εργαζόμενοι παραπονεθούν ότι οι μολύνσεις εξακολουθούσαν να εξαπλώνονται μέσα στο εργοστάσιο και ότι δεν υπήρχε αρκετό φαγητό και φάρμακα. Αρκετοί από αυτούς επέλεξαν να ξεφύγουν από το εργοστάσιο και να επιστρέψουν στις πόλεις τους.

    Η Foxconn προσέφερε αρχικά μπόνους για να πείσει τους εργαζόμενους να παραμείνουν και, στη συνέχεια, τα αύξησε έως και δέκα φορές, όταν αυτό δεν λειτούργησε. Οι λοιμώξεις συνέχισαν να εξαπλώνονται και το εργοστάσιο τέθηκε σε ένα ακόμη πιο αυστηρό lockdown.

    Οι νεοπροσληφθέντες εργάτες παραπονέθηκαν ότι δεν τους καταβάλλονταν τα υποσχεθέντα μπόνους, με αποτέλεσμα διαμαρτυρίες που έγιναν βίαιες. Παραβρέθηκαν αστυνομικοί και ένοπλοι αξιωματικοί, με βίντεο που φαίνεται να δείχνει εργάτες να χτυπιούνται με ρόπαλα και να κλωτσούνται ενώ βρίσκονταν στο έδαφος.

    Η έκθεση αναφέρει ότι τα πράγματα φαίνεται τώρα να είναι ήρεμα στο εργοστάσιο. Ενώ όπως ήταν αναμενόμενο η Apple έστειλε μια ομάδα στο εργοστάσιο.

    «Εξετάζουμε την κατάσταση και συνεργαζόμαστε στενά με τη Foxconn για να διασφαλίσουμε ότι οι ανησυχίες των εργαζομένων της αντιμετωπίζονται», ανέφερε η Apple.

    Οι περισσότεροι άνθρωποι στην Κίνα δεν θα γνωρίζουν το περιστατικό, καθώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν το αναφέρουν και οι φωτογραφίες και τα βίντεο έχουν αφαιρεθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.