16.5 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η Facebook σχεδιάζει διαφήμιση που θα αναφέρει ότι η Apple “θέλει το Internet να μην είναι ελεύθερο”

    Η Facebook και η Apple έχουν ξεκινήσει μια διαμάχη που φαίνεται πως θα κρατήσει με αφορμή τους νέους App Store κανόνες για την ιδιωτικότητα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος και που πλέον απαιτούνται για όλους τους προγραμματιστές εφαρμογών. Η Facebook λοιπόν σχεδιάζει μια διαφήμιση που θα αναφέρει πως η Apple “θέλει να σταματήσει το Internet από το να είναι ελεύθερο.”

    Από την πλευρά της η Apple έχει απαντήσει σε αυτή την κριτική που δέχεται τονίζοντας πως οι χρήστες θα πρέπει να έχουν την επιλογή για το αν θα γίνεται καταγραφή τους ή όχι στο Internet και επίσης είναι δικαίωμα του να ξέρουν τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουν οι εφαρμογές τρίτων από τις συσκευές τους.

    Η Apple αναφέρει πως δεν απαιτεί από την Facebook να αλλάξει τρόπο με τον οποίο καταγράφει τους χρήστες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη για αυτές τις ενέργειες.

    Η παραπάνω απάντηση της Apple φαίνεται να έκανε έξω φρενών την Facebook που ετοιμάζει την επόμενη της επίθεση.

    Ο BuzzFeed News editor John Paczkowski έχει ήδη στην κατοχή του ένα κείμενο από αυτό που ετοιμάζει η Facebook ως απάντηση στην Apple. Σε αυτό διαβάζουμε πως η Apple σχεδιάζει να λανσάρει μια αναβάθμιση λογισμικού που θα αλλάξει τον τρόπο που ξέραμε μέχρι σήμερα το Internet και μάλιστα προς το χειρότερο. Επίσης αναγράφεται πως με αυτή την ενέργεια της η Apple θα πληγώσει τις μικρές επιχειρήσεις.

    Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν η Facebook λανσάρει τελικά αυτή την νέα διαφήμιση – επίθεση προς την Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.