17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο κορωνοϊός πρωταγωνίστησε στις αναζητήσεις των Ελλήνων στο Google το 2020 | Οι top αναζητήσεις των Ελλήνων

    Μεγάλος πρωταγωνιστής στις αναζητήσεις των Ελλήνων στη μηχανή αναζήτησης της Google αναδείχθηκε φέτος, όπως ήταν αναμενόμενο, ο COVID-19. Οι απορίες των πολιτών ήταν αμέτρητες και οι απαντήσεις του Search ακόμη περισσότερες.

    Οι Έλληνες αναζήτησαν τους όρους “τηλεκπαίδευση”, “κρούσματα”, “13033” – Στη λίστα με τις “Διασημότητες” μπήκε ο Σωτήρης ΤσιόδραςΟι Έλληνες αναζήτησαν τους όρους “τηλεκπαίδευση”, “κρούσματα’, “13033”. Έβαλαν δε με τις αναζητήσεις τους στη λίστα με τις “Διασημότητες” της μηχανής αναζήτησης τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά πάνω από τον Ντόναλντ Τραμπ.

    Παράλληλα, αναζήτησαν πολλές φορές απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως “πότε θα ανοίξουν τα σχολεία”, “πότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις”, αλλά και οι καφετέριες. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι πολίτες έψαξαν να βρουν τι έχουμε κοντά τους σε καταστήματα, όπως φαρμακεία, φωτογραφεία, χρωματοπωλεία και εστιατόρια.

    Ένα βήμα πριν από το τέλος της χρονιάς το “Year In Search 2020” της Google αποκαλύπτει τι έψαξαν οι Έλληνες στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης, τι παρακολούθησαν, ποιους θαύμασαν, τι θέλησαν να μαγειρέψουν. Το “Year In Search 2020” της Google αποκαλύπτει γενικά όλα όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής των Ελλήνων μέσα στους 12 αυτούς μήνες, που ήταν διαφορετικοί από όλους τους προηγούμενους της ζωής μας.

    Από τα στοιχεία της Google προκύπτει πως από πλευράς επικαιρότητας, οι κορυφαίες αναζητήσεις των Ελλήνων το 2020 αφορούσαν τους όρους: Κορωνοϊός, Εκλογές ΗΠΑ, Αγία Σοφία, Έβρος, Επίθεση με βιτριόλι, Lockdown, Δίκη Χρυσής Αυγής, Κλειστά σχολεία, Έκρηξη σε Λίβανο και Προεδρία Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    Οι δέκα ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις σχετίζονταν με τους όρους: E-class, Κρούσματα, Κορωνοϊός, e-me, webex, 13033, Αμερικανικές εκλογές, forma.gov.gr, Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και Τουρισμός Για Όλους.

    Ο Σωτήρης Τσιόδρας

    Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της πανδημίας του COVID-19 στις αναζητήσεις των Ελλήνων στο Google το 2020 αποδεικνύει και η λίστα με τις διασημότητες, που απασχόλησαν το ελληνικό κοινό. Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται ο Σωτήρης Τσιόδρας και ακολουθούν: Νίκος Χαρδαλιάς, Donald Trump, Ιωάννα Τούνη, Joe Biden, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Kim Jong-un, Κυριάκος Κουκουλομάτης, Ιωάννα Παλιοσπύρου και Michael Jordan.

    Στις κατηγορία “Εκλιπούσες Διασημότητες” την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κobe Βryant και ακολούθησαν: Κώστας Βουτσάς, Diego Maradona, Κική Δημουλά, Naya Rivera, George Floyd, Chadwick Boseman, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Παύλος Φύσσας και Γιάννης Πουλόπουλος.

    Αναζητήσεις για BlackFriday

    Στην κατηγορία “Επαναλαμβανόμενα Γεγονότα” οι δέκα δημοφιλέστερες αναζητήσεις ήταν: Black Friday, 25η Μαρτίου, Πάσχα, Αγίου Βαλεντίνου, Πανελλήνιες, Ημέρα του Παιδιού, Τσικνοπέμπτη, Αγίου Πνεύματος, Καθαρά Δευτέρα και Οscars.

    Στην κατηγορία των αναζητήσεων του τύπου “Τι είναι…” οι δέκα δημοφιλέστερες αναζητήσεις των Ελλήνων το 2020 ήταν: Κραχ, Επίταξη, Καρά Τεπέ, Lockdown, Πανδημία, Navtex, Απαγόρευση Κυκλοφορίας, Επακούμβηση, ΚΥΤ και Υποκείμενο νόσημα.

    Επίσης, οι ανησυχίες των Ελλήνων όσον αφορά τον όρο αναζήτησης “Πότε…” επικεντρώθηκαν το 2020 στις ερωτήσεις: Πότε ανοίγουν τα σχολεία, Πότε ανοίγουν τα μαγαζιά, Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια, Πότε είναι το Black Friday 2020, Πότε ανοίγουν τα δημοτικά, Πότε ανοίγουν οι καφετέριες, Πότε είναι Καθαρά Δευτέρα, Πότε ανοίγει το Τριώδιο, Πότε ανοίγουν τα πανεπιστήμια και Πότε είναι Τσικνοπέμπτη.

    Ψάχνοντας φαρμακείο

    Στην κατηγορία των αναζητήσεων “Κοντά μου…”, οι Έλληνες αναζήτησαν, με σειρά προτεραιότητας: Φαρμακεία, Βενζινάδικα, Φαγητό, Βιβλιοπωλεία, Κάβες, Σουβλάκια, Καφέ, Φωτογραφεία, Ταβέρνες και Χρωματοπωλεία.

    Όσον αφορά τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις γύρω από τηλεοπτικές εκπομπές αυτές αφορούσαν τις εκπομπές και τα σήριαλ: Βig Βrother, Άγριες Μέλισσες, Αγγελική, Το καφέ της Χαράς, Βachelor, Έρωτας μετά, 8 Λέξεις, Μasterchef, Το κόκκινο ποτάμι, Ο Γιατρός.

    Τέλος, οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο Google για αθλητικά γεγονότα το 2020 ήταν: NBA, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Άρσεναλ – Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, Premier League, Roland Garros, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός – Γουλβς και ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.