Saturday, October 19, 2024

Η Epic Games μηνύει την Apple | Αναφέρει ότι θα δημιουργούσε ένα ανταγωνιστικό app store στο iOS αν της το επέτρεπαν

Η Epic Games έκανε μήνυση στην Apple χθες μετά την αφαίρεση του Fortnite από το App Store. H Epic αναφέρει πως η Apple χρησιμοποίησε μια σειρά από περιορισμούς αθέμιτου ανταγωνισμού και πρακτικές μονοπωλίου σε ότι αφορά τους κανόνες του App Store σε συνδυασμό και με τις in-app αγορές.

Να υπενθυμίσουμε πως η Epic Games είχε περάσει μια μέθοδο απευθείας πληρωμών στην εφαρμογή του Fortnite στο iPhone και στο iPad επιτρέποντας στους χρήστες να προσπεράσουν το in-app σύστημα πληρωμών της Apple. Η Apple απάντησε άμεσα και αφαίρεσε τον τίτλο αυτό από το App Store.

Στην μηνυτήριο αναφορά η Epic αναφέρει πως δεν έχει την προσδοκία για κάποια απλή αποζημίωση αλλά αυτό που θέλει είναι να επέλθει ο υγιής ανταγωνισμός στις συσκευές της Apple.

Epic brings this suit to end Apple’s unfair and anti-competitive actions that Apple undertakes to unlawfully maintain its monopoly in two distinct, multibillion dollar markets: (i) the iOS App Distribution Market, and (ii) the iOS In-App Payment Processing Market

Epic is not seeking monetary compensation from this Court for the injuries it has suffered. Nor is Epic seeking favorable treatment for itself, a single company. Instead, Epic is seeking injunctive relief to allow fair competition in these two key markets that directly affect hundreds of millions of consumers and tens of thousands, if not more, of third-party app developers.

H Epic τονίζει πως οι πρακτικές της Apple της έκαναν κακό στο επιχειρηματικό μοντέλο της αλλά είχαν και επιπτώσεις και στους ίδιους του Fortnite παίχτες. Αναφέρει μάλιστα πως αν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί της Apple τότε θα δημιουργούσε ένα ανταγωνιστικό app store για τους iOS χρήστες όπου οι καταναλωτές και οι προγραμματιστές θα μπορούσαν ελεύθερα να επιλέξουν τους τρόπους πληρωμής.

Μάλιστα η Epic έκανε αναφορά και στην διαφορά κανονισμών από πλευράς Apple μεταξύ του iOS App Store και του Mac. Εκεί τόνισε πως οι Mac χρήστες μπορούν να κάνουν λήψη ψηφιακά όποιο πρόγραμμα ή τίτλο παιχνιδιού θέλουν και από οποιαδήποτε πηγή.

Το κερασάκι στην τούρτα στην επίθεση της Epic ήταν το παρακάτω βίντεο όπου είναι βασισμένο στο αντίστοιχο ιστορικό διαφημιστικό της Apple που τότε έκανε επίθεση στην IBM που ήταν ο διδάκτορας του χώρου των PC.

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.
Video thumbnail
Quad Lock iPhone 16 Series Cases Review - Ένα μοναδικό οικοσύστημα που διαφέρει
16:31
Video thumbnail
iPhone 16 Pro Unboxing και Πρώτες Εντυπώσεις: Πόσο εύκολα θα κερδίσει τους καταναλωτές φέτος;
29:30
Video thumbnail
🐁 Logitech MX Master 3S για Mac: Το καλύτερο ποντίκι για χρήστες Mac;
24:21
Video thumbnail
🖥️🥸 Minisforum NAB6 Lite: Ένα Mini PC που δεν πρέπει να προσπεράσετε
29:21
Video thumbnail
🤩 Govee TV Backlight 3 Lite: Το δοκιμάσαμε, εντυπωσιατήκαμε και σας έχουμε και εκπτωτική προσφορά!
36:04
Video thumbnail
😮🤩 Withings Body Scan: Δοκιμάσαμε την πιο έξυπνη και premium ζυγαριά της αγοράς!
29:31
Video thumbnail
Withings ScanWatch 2 Review: Η διαφορετικότητα του που μας κέρδισε
37:34
Video thumbnail
💼 GRAMS28 109 Essential Case & 132 Essential Pro Case Review: Μια μοναδική εμπειρία που ξεχωρίζει
26:50
Video thumbnail
👨🏻‍💻 Lofree Flow Keyboard: Ένα μηχανικό πληκτρολόγιο χαμηλού προφίλ που δεν πρέπει να προσπεράσετε
15:52
Video thumbnail
Lululook 360 Rotating Foldable Laptop Stand: Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές της αγοράς;
18:54
Video thumbnail
Mujjo δερμάτινες θήκες για iPhone 15 Pro/Pro Max Review: Γιατί και φέτος είναι στις top επιλογές
15:09
Video thumbnail
📱iPhone 15 Pro Max Review: Ακόμη πιο κοντά στο τέλειο
42:11