19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Epic πρέπει να πληρώσει 245 εκατομμύρια δολάρια αφού δελέασε τους πελάτες της σε αγορές στο «Fortnite».

    Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ολοκλήρωσε την έρευνα της για πρόστιμο 245 εκατομμυρίων δολαρίων στην Epic Games για τα λεγόμενα «σκοτεινά μοτίβα» στο «Fortnite», τα οποία οδήγησαν τους παίκτες σε ανεπιθύμητες αγορές στο παιχνίδι.

    Αρχικά ανακοινώθηκε ως μέρος ενός ευρύτερου διακανονισμού 520 εκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο, η FTC εξέδωσε εντολή για πληρωμή 245 εκατομμυρίων δολαρίων από την Epic, η οποία θα γίνει για να αποζημιώσει τους παίκτες του εξαιρετικά δημοφιλούς παιχνιδιού.

    Σύμφωνα με την καταγγελία, η FTC δήλωσε ότι η Epic χρησιμοποίησε “σκοτεινά μοτίβα” στο σχεδιασμό του συστήματος μενού και της διεπαφής του παιχνιδιού για να διευκολύνει τους παίκτες να κάνουν ακούσιες αγορές αντικειμένων εντός του παιχνιδιού. Αυτό περιελάμβανε διατάξεις κουμπιών που θεωρήθηκαν αντιφατικές και ασυνεπείς από την FTC, με τρόπο που ένας παίκτης θα μπορούσε εύκολα να κάνει ένα λάθος πάτημα κουμπιού και να ξεκινήσει την πληρωμή.

    Υποστηρίστηκε επίσης ότι η Epic διευκόλυνε τα παιδιά να κάνουν τις αγορές χωρίς να απαιτείται η γονική συναίνεση. Χωρίς καμία εξουσιοδότηση αγοράς, τα παιδιά μπόρεσαν να συγκεντρώσουν γρήγορα τεράστιες αγορές εντός παιχνιδιού και όλα αυτά χωρίς να κάνουν check-in με τους γονείς τους εκ των προτέρων.

    Η Epic κατηγορήθηκε επίσης ότι κλείδωσε ή απείλησε να κλειδώσει λογαριασμούς πελατών που προχώρησαν σε αμφισβήτηση μη εξουσιοδοτημένων χρεώσεων με εταιρείες πιστωτικών καρτών μετά την αγορά.

    Η Επιτροπή ψήφισε με 4-0 για να εγκρίνει την καταγγελία και την εντολή κατά της Epic, συμπεριλαμβανομένου του προστίμου των 245 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εντολή και το πρόστιμο που επιβλήθηκε εμποδίζει επίσης την Epic να χρεώνει τους καταναλωτές χρησιμοποιώντας σκοτεινά μοτίβα ή χωρίς να λάβει θετική συναίνεση και εμποδίζει την Epic να μπλοκάρει λογαριασμούς μετά από μη εξουσιοδοτημένες διαφωνίες χρέωσης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.