19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ένα folding iPhone θα μπορούσε να προστατευτεί αυτόματα από πτώσεις

    Η Apple εργάζεται σε τεχνολογία που επιτρέπει σε iPhone ή iPad με εύκαμπτες οθόνες να ανιχνεύουν πότε πέφτουν και να αναδιπλώνονται αμέσως κατά την διαδρομή τους προς το έδαφος για να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές.

    Η Apple ερευνά εδώ και πολύ καιρό αναδιπλούμενες συσκευές, σε iPhone ή iPad, και έχει επίσης εξετάσει τις rollable οθόνες ως μια ακόμη εναλλακτική. Κάθε μια από τις επιλογές αυτές έχει την πρόθεση να παρουσιάσει μια μεγαλύτερη οθόνη σε μια μικρή συσκευή, αλλά και τα δύο μπορούν να οδηγήσουν σε μια οθόνη που είναι δυνητικά ευάλωτη σε ζημιά.

    Μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που αποκαλύφθηκε πρόσφατα με την ονομασία “Self-Retracting Display Device And Techniques For Protecting Screen Using Drop Detection”, περιγράφει τρόπους προστασίας τέτοιων συσκευών.

    Είτε η συσκευή διπλώνει σε έναν μεντεσέ, είτε μια οθόνη μπορεί να τραβηχτεί έξω από ένα πλαίσιο βάσης, η Apple προτείνει ότι η ίδια η οθόνη μπορεί να επιλέξει μια αυτόματη ενέργεια. Αντί για έναν πιθανό ευαίσθητο μεντεσέ ή μια εύθραυστη σύνδεση με τη συσκευή, η οθόνη μπορεί να αποσπαστεί ή να διπλωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η οθόνη να προστατεύεται σε περίπτωση πτώσης.

    «Οι φορητές συσκευές με πτυσσόμενες και κυλιόμενες οθόνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν αισθητήρα για να ανιχνεύσουν την κατακόρυφη επιτάχυνση (π.χ. την επιτάχυνση σε σχέση με το έδαφος) για να προσδιορίσουν εάν η κινητή συσκευή έχει πέσει», λέει η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. “Εάν ο αισθητήρας ανιχνεύσει ότι η κινητή συσκευή έχει πέσει… η αναδιπλούμενη συσκευή μπορεί να ανασυρθεί τουλάχιστον εν μέρει για να προσφέρει προστασία από την εύθραυστη οθόνη από το να χτυπήσει το έδαφος.”

    Στη συνέχεια, υπάρχουν δύο επιλογές — ανάσυρση της οθόνης ή απελευθέρωσή της.

    «[Για παράδειγμα, η διαδικασία] μπορεί να περιλαμβάνει την ενεργοποίηση ενός μηχανισμού απελευθέρωσης για μια αρθρωτή σύνδεση μεταξύ μιας πρώτης οθόνης και μιας δεύτερης οθόνης της ηλεκτρονικής συσκευής όταν η κατακόρυφη επιτάχυνση υπερβαίνει ένα προκαθορισμένο όριο», συνεχίζει η Apple, «όπου η ενεργοποίηση μειώνει μια γωνία μεταξύ της πρώτης οθόνης και της δεύτερης οθόνης κάτω από μια γωνία”

    Αυτή η πρόταση θα ταιριάζει ξεκάθαρα σε ένα πτυσσόμενο iPad ή iPhone όπου υπάρχουν πραγματικά δύο συσκευές συνδεδεμένες με έναν μεντεσέ. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό με μια συγκεκριμένη συσκευή, η Apple λέει ότι θα μπορούσε να διπλώσει την οθόνη πίσω.

    Όλα εξαρτώνται, φυσικά, από το πόσο γρήγορα η συσκευή μπορεί να καταγράψει πτώση. Εξαρτάται επίσης προφανώς από το πόσο ψηλά έχει πέσει. Επομένως, δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει πλήρης προστασία από πτώσεις, αλλά αυτές οι προτάσεις θα βοηθούσαν με αναδιπλούμενες και κυλιόμενες συσκευές, οι οποίες είναι αναγκαστικά πιο εύθραυστες από τις κανονικές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.