17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το Apple Watch βοηθά στη διάγνωση για κάτι που δεν είχε σχεδιαστεί να βρει

    Ένας άνδρας από το Κλίβελαντ πιστώνει ότι το Apple Watch του έσωσε τη ζωή, μετά από μια σειρά διαφορετικών ειδοποιήσεων που τον οδήγησαν να λάβει ιατρική βοήθεια.

    Τον Οκτώβριο, ο Ken Counihan ενημερώθηκε από το Apple Watch του ότι η αναπνοή του ήταν αυξημένη. Η φορητή συσκευή ενημέρωσε ότι είχε μεταβεί από 14 αναπνοές κατά μέσο όρο ανά λεπτό σε περίπου 18 ανά λεπτό.

    «Η σύζυγός μου με έβαλε να τηλεφωνήσω στον γιο μου και μου πρότεινε να πάω στο εξωτερικό ιατρείο, να το κοιτάξω, αυτό έκανα», είπε ο Counihan στο News 5 Cleveland. “Και έκαναν απλώς μια ακτινογραφία. Και μου έδωσαν κάποια φάρμακα για τη βρογχίτιδα εκείνη την εποχή.”

    Ενώ πίστευε ότι αυτό ήταν όλο, το Apple Watch προειδοποίησε με νέα ειδοποίηση, η οποία προκάλεσε περαιτέρω εξετάσεις.

    «Το οξυγόνο του αίματός μου – το οποίο είναι συνήθως στα μέσα του 90, που είναι αυτό που υποτίθεται ότι είναι, άρχισε να φτάνει στα μέσα του 80», εξήγησε. Ο μεταμεσονύκτιος συναγερμός δεν ανησύχησε τον άνδρα, αλλά με την παρότρυνση της ενδιαφερόμενης οικογένειάς του, πήγε για άλλη μια φορά στο στα εξωτερικά ιατρεία.

    Χρησιμοποιώντας μετρήσεις που είχε συγκεντρώσει από το Apple Watch, οι γιατροί διέταξαν περισσότερες σαρώσεις και ανακάλυψαν θρόμβους αίματος στους πνεύμονές του. Ο γιατρός του συμβούλεψε ότι, αν δεν είχε ζητήσει βοήθεια, περίπου το 60% των ανθρώπων σε αυτό το στάδιο μπορεί να μην είχαν επιβιώσει τη νύχτα.

    Τώρα με την κατάλληλη θεραπεία, ο Counihan είναι χαρούμενος και ευγνώμων που το Apple Watch τον οδήγησε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ενώ το Apple Watch δεν μπορεί να διαγνώσει άμεσα ιατρικά προβλήματα, φαίνεται ότι οι διάφορες ειδοποιήσεις και μετρήσεις που συγκεντρώνει για έναν χρήστη ήταν αρκετές για να κατευθύνουν τους γιατρούς προς τη σωστή κατεύθυνση.

    «Έχω φίλους που βγήκαν έξω και αγόρασαν ένα Apple Watch ως αποτέλεσμα», είπε στην έκθεση. “Μόλις είχα δείπνο με έναν φίλο το άλλο βράδυ και αυτός ψάχνει να πάρει ένα Apple Watch τώρα. Μου έσωσε τη ζωή. Είναι καταπληκτικό.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.