18.8 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Η Apple τερματίζει τη συνεργασία με τον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού Jony Ive

    Από τότε που ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Jony Ive έφυγε από την Apple το 2019, συνέχισε να εργάζεται για την εταιρεία ως σύμβουλος μέσω της εταιρείας σχεδιασμού LoveFrom, αλλά η συνεργασία μεταξύ Apple και Ive έχει πλέον τελειώσει, σύμφωνα με τους New York Times.

    Η Apple και ο Ive συμφώνησαν να σταματήσουν να συνεργάζονται, δίνοντας τέλος σε μια σχέση 30 και πλέον ετών. Ο Ive ήταν υπεύθυνος για μερικά από τα μεγαλύτερα προϊόντα της Apple, σχεδιάζοντας το iPhone, το Apple Watch, τους Mac, τα καταστήματα λιανικής Apple και πολλά άλλα.

    Ο Ive ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Apple τον Ιούνιο του 2019, με στόχο να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία σχεδιασμού. Εκείνη την εποχή, ο Ive είπε ότι η Apple θα ήταν ένας από τους κύριους πελάτες του, με τον Ive να συνεχίζει να κάνει σχεδιαστικές εργασίες. Έκτοτε, ο Ive έχει εργαστεί στο iMac 24 ιντσών και σε άλλα προϊόντα, ενώ έχει παράσχει καθοδήγηση σχετικά με τη σχεδίαση του Apple Car.

    Όταν ο Ive έφυγε από την Apple, η Apple υπέγραψε ένα πολυετές συμβόλαιο μαζί του που εκτιμήθηκε σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τους όρους, η Apple ήταν ο κύριος πελάτης της LoveFrom, αλλά η συμφωνία περιόρισε τον Ive να εργάζεται σε έργα που η Apple θεώρησε ότι ήταν ανταγωνιστικά.

    Ο Ive και η Apple επρόκειτο να ανανεώσουν το συμβόλαιο, αλλά αποφάσισαν να μην το επεκτείνουν. Τα στελέχη της Apple φέρεται να αμφισβήτησαν το ποσό που η Apple πλήρωνε τον Ive και επίσης λέγεται ότι ήταν απογοητευμένοι που οι σχεδιαστές της Apple έφευγαν για την δική του εταιρείας την LoveFrom. Ο Ive, εν τω μεταξύ, ήθελε την ελευθερία να επιλέγει τους δικούς του πελάτες χωρίς να καθαρίζει τη δουλειά του με την Apple.

    Οι φήμες αναφέρουν ότι ο Ive άφησε την Apple επειδή απογοητεύτηκε μετά την κυκλοφορία του Apple Watch, με τον Ive να αισθάνεται δυσαρέσκεια καθώς η Apple γινόταν λιγότερο επικεντρωμένη στο σχεδιασμό και περισσότερο επικεντρωμένη στις λειτουργίες. Ο Ive λέγεται ότι ένιωθε ότι ο Cook είχε ελάχιστο ενδιαφέρον για τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντος και φέρεται να ήταν απογοητευμένος που το διοικητικό συμβούλιο της Apple ήταν γεμάτο με διευθυντές με υπόβαθρο στα οικονομικά και τις λειτουργίες και όχι στην τεχνολογία.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.