Sunday, September 8, 2024

Η Apple τελικά αναλύει τι νέο υπάρχει στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις υλικολογισμικού AirTag

Η Apple κυκλοφόρησε δύο ενημερώσεις υλικολογισμικού για το πρόγραμμα παρακολούθησης στοιχείων AirTag από τον Νοέμβριο. Ωστόσο, η εταιρεία δεν είχε ακόμη διευκρινίσει τι έχει αλλάξει με αυτές τις ενημερώσεις. Όπως σημειώθηκε από ορισμένους χρήστες, η Apple μοιράστηκε επιτέλους ό,τι νέο υπάρχει με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις υλικολογισμικού AirTag.

Η Apple τελικά αναλύει τι νέο υπάρχει στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις υλικολογισμικού AirTag

Σε ένα άρθρο υποστήριξης στον ιστότοπο της Apple, η εταιρεία αναλύει τώρα τι νέο υπάρχει στις ενημερώσεις υλικολογισμικού AirTag 2.0.24 και 2.0.36. Η έκδοση 2.0.24 του υλικολογισμικού AirTag, που κυκλοφόρησε στις 10 Νοεμβρίου, επιτρέπει τελικά στους χρήστες iPhone να εντοπίσουν ένα άγνωστο AirTag με εύρεση ακριβείας.

Αυτή η δυνατότητα ανακοινώθηκε από την Apple νωρίτερα αυτό το έτος ως μέρος των μέτρων της εταιρείας για να εμποδίσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το AirTag για σκοπούς καταδίωξης. Όταν το iPhone ανιχνεύσει ένα άγνωστο AirTag που κινείται με τον χρήστη, το άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει το Precision Finding σε συνδυασμό με μια ηχητική ειδοποίηση για να εντοπίσει και να απενεργοποιήσει γρήγορα αυτό το AirTag.

Η Apple έχει επίσης βελτιώσει τις ειδοποιήσεις για όταν ένα AirTag που χωρίζεται από τον κάτοχό του μετακινείται μαζί σας. Φυσικά, ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες απαιτούν iPhone 11 ή μεταγενέστερο, καθώς βασίζονται στο τσιπ U1 με τεχνολογία Ultra Wideband.

Όσον αφορά την ενημέρωση υλικολογισμικού AirTag 2.0.36, που κυκλοφόρησε στις 12 Δεκεμβρίου, η Apple λέει ότι έχει επιδιορθώσει ένα πρόβλημα στο οποίο το επιταχυνσιόμετρο που ήταν ενσωματωμένο στο AirTag δεν ενεργοποιούνταν σε ορισμένα σενάρια. Αυτός ο αισθητήρας πιθανότατα χρησιμοποιείται για να βοηθήσει το iPhone να ανιχνεύσει πότε ένα AirTag κινείται.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει διαισθητικός τρόπος ενημέρωσης ενός AirTag. Η Apple λέει ότι το AirTag ενημερώνεται αυτόματα όταν βρίσκεται εντός της εμβέλειας του iPhone. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι οι ενημερώσεις υλικολογισμικού AirTag κυκλοφορούν σε φάσεις, επομένως δεν τις λαμβάνουν όλοι την ίδια στιγμή.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.