22.9 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Οι συσκευές Amazon Echo με δυνατότητα Matter θα λειτουργούν με iOS μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της κυκλοφορίας

    Με την επίσημη κυκλοφορία του νέου προτύπου Matter για έξυπνα αξεσουάρ σπιτιού τον Νοέμβριο, η Amazon ανακοίνωσε τα σχέδιά της να προσθέσει υποστήριξη Matter στις συσκευές Echo της. Η εταιρεία επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η πρώτη φάση διάθεσης της υποστήριξης Matter έχει πλέον ολοκληρωθεί, ενώ η δεύτερη φάση αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος με υποστήριξη για iOS.

    Σύμφωνα με την Amazon, η σταδιακή διάθεση της υποστήριξης Matter σε συσκευές Echo επιτρέπει στην εταιρεία να διασφαλίσει ότι οι συσκευές της λειτουργούν με τους «πιο συνηθισμένους τύπους συσκευών» ενώ συνεχίζει να εργάζεται για να επεκτείνει τη «διαλειτουργικότητα, τη σταθερότητα και τη μακροζωία» με τους συνεργάτες.

    Κατά την πρώτη φάση της κυκλοφορίας, η Amazon πρόσθεσε υποστήριξη Matter σε συσκευές Echo μέσω Wi-Fi για έξυπνες πρίζες, έξυπνους λαμπτήρες και έξυπνους διακόπτες. Ωστόσο, αυτή η πρώτη φάση περιελάμβανε μόνο συμβατότητα Android, καθώς η Amazon είπε τότε ότι η υποστήριξη του iOS θα απαιτούσε από τις εφαρμογές της να χρησιμοποιούν νέα API που χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να γίνουν διαθέσιμα.

    Με τις επόμενες φάσεις της κυκλοφορίας, η Amazon σχεδιάζει να φέρει το Matter σε ακόμα περισσότερα αξεσουάρ και συσκευές Echo. Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης την προσθήκη συμβατότητας με το πρωτόκολλο Thread και το iOS, το οποίο η εταιρεία είπε ότι θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023. Στη σημερινή δήλωση, η Amazon είπε ότι θα κοινοποιήσει νέα σχετικά με τη δεύτερη φάση της διάθεσης υποστήριξης Matter στην CES 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.