22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple σχεδιάζει πιο λειτουργικά προϊόντα από την στιγμή της αποχώρησης του Jony Ive σύμφωνα με το Bloomberg

    Ο σχεδιασμός των συσκευών έχει βελτιωθεί από την στιγμή της αποχώρησης του Jony Ive από την Apple το 2019 και έπειτα σύμφωνα με τον Alex Webb του Bloomberg.

    O Webb πιστεύει ότι η Apple έδωσε έμφαση εκ νέου στην λειτουργικότητα πάνω από την εμφάνιση από την στιγμή που έφυγε ο Ive από την εταιρεία. Για παράδειγμα ο σχεδιασμός του Siri χειριστηρίου του Apple TV έκανε εύκολα τον χρήστη να πάει να χρησιμοποιήσει ανάποδα. Κάτι που άλλαξε με το νέο χειριστήριο που έχει μια βελτιωμένη σχεδίαση με πρόσθετα φυσικά κουμπιά.

    Επίσης στα νέα 14 ιντσών και 16 ιντσών MacBook Pro μοντέλα αυτή την εβδομάδα έχουμε την επιστροφή πολλών θυρών που η Apple είχε αποφασίσει να αφαιρέσει πίσω το 2016 όπως η HDMI θύρα, η SD card slot και η MagSafe. Η λειτουργικότητα και εδώ μπήκε στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω την εμφάνιση μιας και τα νέα μοντέλα είναι ελαφρώς πιο βαριά και με μεγαλύτερο πάχος από τους προκατόχους τους.

    Ο Webb επίσης αναφέρει πως οι επίπεδες γωνίες των iPhone 12 και iPhone 13 επίσης έχουν να κάνουν με την λειτουργικότητα αντί της εμφάνισης μιας και οι καμπύλες στις γωνίες των προηγούμενων iPhone έκαναν την οθόνη να σπάει πιο εύκολα αν η συσκευή έπεφτε πλευρικά κάτω.

    “Είναι καλό να ακούς κάποιες φορές τους καταναλωτές τους ειδικά όταν για χρόνια έχεις δώσει τόσο μεγάλη σημασία στην εμφάνιση αφήνοντας δεύτερη την λειτουργικότητα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Webb.

    Ο ίδιος πιστεύει πως κάποιες από τις αλλαγές που βλέπουμε στην σχεδίαση θα είχαν γίνει και με τον Ive αλλά πάρα αυτά πιστεύει πως πλέον η Apple έχει αλλάξει φιλοσοφία στο κομμάτι αυτό.

    Τέλος αναφέρει πως μπορεί ο Ive να σχεδίασε κάποια από αυτά τα προϊόντα πριν φύγει από την Apple ή ακόμη και μέσω της νέας του εταιρείας LoveFrom. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Η Apple είχε αναφέρει πως ο Ive είχε αναμιχθεί στον σχεδιασμό του νέου 24 ιντσών iMac που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο δηλαδή ένα χρόνο και περισσότερο από την στιγμή που έφυγε από την εταιρεία.

    Κλείνοντας ο Webb κατηγορηματικά αναφέρει πως η Apple δεν θα ήταν αυτή που ξέρουμε σήμερα χωρίς τον Ive μιας και ήταν αυτός που την βοήθησε στο να δημιουργήσει κάποια από τα πιο ιστορικά προϊόντα της στον χώρο της τεχνολογίας όπως τα iMac, iPod, iPhone και iPad.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.