23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple σπάει ρεκόρ και στο 3Q 2021 με $21.7 δις κέρδη και $81.4 δις έσοδα

    Τα οικονομικά αποτελέσματα του 3ου τριμήνου του 2021 που περιλαμβάνει τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιου ανακοινώθηκαν από την Apple. Η εταιρεία ανέφερε $81.43 δις σε έσοδα κάτι που σημαίνει μια αύξηση της τάξης του 36% σε σύγκριση για το ίδιο τρίμηνο πέρυσι και έσοδα $21.74 δις.

    Η Apple δεν είχε δώσει προβλέψεις για αυτό το τρίμηνο εξαιτίας της πανδημίας μιας και η κατάσταση παραμένει ρευστή σε όλα. Οι αναλυτές λοιπόν είχαν κάνει τους υπολογισμούς τους με την Apple όμως να ξεπερνάει για ακόμη μια φορά και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη!

    Ο Tim Cook ανέφερε:

    “Αυτό το τρίμηνο οι ομάδες μας είχαν μια μοναδική δημιουργία καινοτομίας που μεταφράστηκε σε νέα προϊόντα για τους χρήστες μας σε μια εποχή που το γεγονός ότι η τεχνολογία ενώνει τους ανθρώπους είναι πιο σημαντική από ποτέ. Συνεχίζουμε να πιέζουμε προς τα εμπρός με την δουλειά μας με τις αρχές που διέπουν την εταιρεία μας.”

    Η Apple πλέον όπως έχουμε πει δεν αναφέρει τις πωλήσεις ανά συσκευή αλλά χωρίζει τα έσοδα ανά κατηγορία. Έτσι λοιπόν για το τρίμηνο που ανακοινώθηκε είχαμε:

    • $39.57 δις : iPhone (Αύξηση 49.7%)
    • $8.24 δις : Mac (Αύξηση 16.38%)
    • $7.37 δις : iPad (Αύξηση 12%)
    • $8.78 δις : Wearables, Home, and Accessories (Αύξηση 36.12%)
    • $17.49 billion: Services ( Αύξηση 32.90%)

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.