20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple προσλαμβάνει Automotive Experts για να δουλέψουν στο ‘Top-Secret Research Lab’

    Πρόσφατα η Apple ξεκίνησε τις προσλήψεις για ‘automotive technology and vehicle design’ προσωπικό, το οποίο θα δουλέψει στο νέο “top-secret research lab” σύμφωνα με τις αναφορές της Financial Times. Η συγκεκριμένη αναφορά επισημαίνει επίσης πως κάποιοι από τους σχεδιαστές της Apple οι οποίοι δουλεύουν υπό την καθοδήγηση του Jonathan Ive, τελευταία είχαν συχνές συναντήσεις με ανώτερα στελέχη από τον τομέα του automotive engineering, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να πάρουν μερικούς από αυτούς στην ίδια την Apple για να δουλέψουν πάνω σε κάποιο project που ετοιμάζουν.

    applevan1

    Μία ομάδα υπαλλήλων της Apple, καθοδηγούμενοι από τους μάνατζερς του iPhone Department, λέγεται πως ξεκίνησαν τις έρευνες για νέα προϊόντα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μία μυστική τοποθεσία εκτός του Cupertino όπου βρίσκονται τα κεντρικά της Apple. Αρκετοί ισχυρίζονται πως το συγκεκριμένο research lab δημιουργήθηκε το προηγούμενο έτος, λίγο μετά την παρουσίαση του iPhone 6, iPhone 6 Plus και του Apple Watch.

    H Financial Times υποστηρίζει πως η Apple εργάζεται πάνω σε ένα προηγμένο λογισμικό το οποίο θα ενσωματωθεί στο dashboard του συστήματος CarPlay, ενώ παράλληλα οι υπόλοιπες πηγές υποστηρίζουν πως οι προσλήψεις προσωπικού για το automorive department γίνονται γιατί η εταιρεία εργάζεται στην δημιουργία ενός νέου αυτοκινήτου το οποίο θα ανταγωνιστεί αυτό της Tesla και της Google.

    Η Financial Times αναφέρει τα εξής:

    But people familiar with the company said that the background of the people Apple is hiring — including automotive designers and vehicle dynamics engineers — and the seniority of the executives involved suggest a car could be in the works. 

    “Three months ago I would have said it was CarPlay,” said one person who has worked closely with Apple for many years, referring to Apple’s infotainment system. “Today I think it’s a car.”

    Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Apple προσέλαβε τον πρώην πρόεδρο του Research & Development της Mercedes-Benz, τον Johann Jungwirth. Στο προφίλ του στο Linkedin αναφέρει πως είναι ‘Director of Mac Systems Engineering at Apple’. Παρ’ όλα αυτά, το βιογραφικό του αναφέρει πως έχει εμπειρία στον σχεδιασμό και κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων δουλεύοντας στο παρελθόν στην θυγατρική της Mercedes-Benz, την Daimler όπου έχει εργαστεί από το 1997.

    Johann-Jungwirth-Apple

    Τέλος, να αναφερθεί πως τον τελευταίο καιρό αρκετά βλέματα έχουν συγκεντρωθεί πάνω στην Apple η οποία φαίνεται πως δουλεύει πάνω σε ένα project κατασκευής του δικού της αυτοκινήτου, μετά την εμφάνιση ενός van που έγινε στην California, ενώ διάφορα report αναφέρουν πως η Apple είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί την Tesla. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί και είναι στο αρχικό στάδιο του research and development.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles