17.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple πλέον είναι μια μεσαίου μεγέθους χώρα βάση των εσόδων της

    lead

    Τα πράγματα για την Apple είναι πολύ καλά. Τόσο καλά που η αξία της πλέον ανέρχεται στο εξωπραγματικό ποσό των $700 δις. Η μετοχή της Apple έκλεισε την τρίτη στα $122.02 και έτσι έγινε η πρώτη εταιρεία στην Αμερική που κατάφερε κάτι τέτοιο.

    Η Apple επίσης πλέον πουλάει ομόλογα στην Ελβετία κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα έξυπνο για να διαχειριστεί αυτό το τεράστιο πόσο χρημάτων που έχει μιας και τις επιτρέπει να επενδύσει στην ίδια της την εταιρεία χωρίς να πληρώσει φόρους όπως θα γινόταν στην περίπτωση που έφερνε χρήματα από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς εκτός Αμερικής.

    Η πώληση ομολόγων επίσης στις μέρες μας είναι ένας έξυπνος τρόπος ώστε οι εταιρείες να έχουν κέρδη. Η Apple λοιπόν έχει πολλά χρήματα – $178 δις σε καθαρά μετρητά ή αλλιώς αν προτιμάτε την διπλάσια αξία των χρημάτων του Bill Gates που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

    Η Apple μάλιστα με τα ποσά αυτά μπορεί άνετα να θεωρηθεί μια μεσαίου μεγέθους χώρα στον κόσμο. Έτσι λοιπόν τα $178 δις της είναι τα ίδια με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Νέας Ζηλανδίας ενώ ξεπερνάει χώρες όπως το Μαρόκο, Βιετνάμ, Εκουαδόρ ενώ είναι πολύ κοντά σε αυτό τις Ελλάδας!

    Αν η Apple λοιπόν ήταν μια χώρα τότε θα ήταν στην θέση 55 με τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles