17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple παρουσίασε τα 14-ιντσών και 16-ιντσών MacBook Pro: νέος σχεδιασμό, notch, 120Hz, M1 Pro επεξεργαστή, HDMI, MagSafe, κ.α #AppleEvent

    Ως μέρος του event της σήμερα η Apple παρουσίασε τα νέα 14 ιντσών και 16 ιντσών MacBook Pro. Τα νέα MacBook Pro έρχονται με τον M1 Pro επεξεργαστή με 8 πυρήνες υψηλών επιδόσεων και 2 πυρήνες υψηλών αποδόσεων, 16 πυρήνες στον τομέα των γραφικών και 32GB RAM. Υπάρχουν επίσης οι εκδόσεις με τον M1 Max επεξεργαστή που διπλασιάζει την RAM και τους πυρήνες γραφικών. Το 14 ιντσών MacBook Pro ξεκινάει από τα $1999 και το 16 ιντσών MacBook Pro από τα $2499.

    Πλέον έχουμε έναν νέο σχεδιασμό, με λεπτότερα πλαίσια και την εμφάνιση ενός notch όπου εκεί βρίσκεται η webcam. H mini-LED οθόνη τους έχει περισσότερα pixels, υποστηρίζει υψηλές αντιθέσεις και έχει 1600 nits φωτεινότητας και επίσης έχει έναν ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz με την ProMotion τεχνολογία της Apple να δηλώνει παρών.

    Τα νέα MacBook Pro επίσης έρχονται με μια HDMI θύρα, SD card θύρα και MagSafe για μαγνητική φόρτιση.

    Για πρώτη φορά επίσης έχουμε ένα MacBook Pro στις 14.2 ίντσες. Οι αναλύσεις των οθονών έχουν επίσης αυξηθεί με περισσότερα DPI. Επιπλέον έχουμε έναν πιο βιομηχανικό σχεδιασμό στο σασί τους.

    Συνολικά έχουμε τρεις Thunderbolt 4 θύρες και ακόμη και το headphone jack έχει αναβαθμιστεί. Η MagSafe κάνει την επιστροφή της στον τομέα της φόρτισης με τους χρήστες να μπορούν να τα φορτίζουν και μέσω των Thunderbolt θυρών.

    Το M1 Pro chip ουσιαστικά είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του M1 επεξεργαστή με 200 GB/s memory bandwidth, μέχρι 32 GB RAM, και διπλάσιο αριθμό πυκνωτών. Η Apple αναφέρει πως οι αποδόσεις του επεξεργαστή αυτού είναι 70% πιο γρήγορες από τις αντίστοιχες του M1 ενώ έχουμε τις διπλάσιες επιδόσεις στον τομέα των γραφικών. O M1 Max επεξεργαστής διπλασιάζει την RAM στα 64GB και διπλασιάζει και τους πυρήνες στα γραφικά φέρνοντας τους στους 32.

    Χάρη στην ενεργειακή απόδοση των νέων επεξεργαστών οι χρήστες του θα μπορούν να κάνουν επεξεργασία ενός 8K βίντεο με χρήση της μπαταρίας μόνο κάτι ανήκουστο για σήμερα για laptops σε αυτό το μέγεθος.

    Η Apple επίσης αναφέρει διπλάσια με τετραπλάσια αυτονομία όταν ο χρήστης κάνει απαιτητικές ενέργειες. Έχουμε μια αναπαραγωγή βίντεο στις 17 ώρες για το 14 ιντσών μοντέλο και στις 21 ώρες για το 16 ιντσών μοντέλων.

    Επίσης έχουμε και μια πιο γρήγορη φόρτιση μιας και για το 50% χρειάζονται μόνο 30 λεπτά.

    Σίγουρα λόγος θα γίνει και για το notch στο κέντρο της οθόνης. Η Apple αναφέρει πως τα πλαίσια των νέων MacBook Pro είναι 24-60% πιο λεπτά. Το ύψος της μπάρας του μενού έχει επεκταθεί έτσι ώστε να είναι συμβατό με το notch.

    Η κάμερα τους έχει αναβαθμιστεί και αυτή με μια ανάλυση στα 1080p με 2 φορές καλύτερες αποδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το μικρόφωνο και τα ηχεία επίσης έχουν αναβαθμιστεί με υποστήριξη χωρικού ήχου και όχι μόνο.

    Τα νέα 14 ιντσών και 16 ιντσών MacBook Pro είναι διαθέσιμα σε silver και space gray χρωματισμούς με τιμή εκκίνησης τα $1999 ενώ είναι άμεσα διαθέσιμα για παραγγελία με τις πρώτες αποστολές τους να γίνονται την επόμενη εβδομάδα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.