22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple «ολοκληρώνει» την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος του headset μικτής πραγματικότητας πριν από την κυκλοφορία του 2023

    Το headset μικτής πραγματικότητας της Apple φημολογείται εδώ και χρόνια και θα μπορούσε επιτέλους να δει το φως της δημοσιότητας κάποια στιγμή το 2023. Μια νέα έκθεση από το Bloomberg σήμερα επισημαίνει ότι η Apple συνεχίζει να αυξάνει τις προσλήψεις για ομάδες που εργάζονται σε τεχνολογία AR και VR, συμπεριλαμβανομένων νέες προσλήψεις και πρόσληψη ενός πρώην μηχανικού της Apple που είχε φύγει από την εταιρεία πέρυσι…

    Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του Power On, ο Mark Gurman του Bloomberg εξετάζει ορισμένους από τους τομείς στους οποίους εστιάζει η Apple καθώς πλησιάζει η πιθανή κυκλοφορία του 2023.

    Πρώτα απ ‘όλα, ο Gurman λέει ότι η ανάπτυξη της πρώτης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος που θα τρέχει στο headset μικτής πραγματικότητας, με την κωδική ονομασία Oak, “ολοκληρώνεται εσωτερικά”. Ως εκ τούτου, «θα πρέπει να είναι έτοιμο για το νέο υλικό το επόμενο έτος», λέει ο Gurman.

    Ενώ η Apple έχει περικόψει δραστικά τις προσλήψεις εν μέσω ευρύτερης οικονομικής αβεβαιότητας, η εταιρεία εξακολουθεί να αναζητά άτομα που θα συμμετάσχουν στις ομάδες που εργάζονται για τα headsets μικτής πραγματικότητας και άλλες τεχνολογίες AR/VR. Η Apple συνεχίζει να κάνει αλλαγές στην ομάδα που εργάζεται στα headsets, η οποία είναι η «Ομάδα Ανάπτυξης Τεχνολογίας» της Apple, που συνήθως αναφέρεται ως TDG.

    Μερικές λίστες θέσεων εργασίας δείχνουν ότι η Apple εντείνει τις εργασίες της για να ενισχύσει τη συσκευή με περιεχόμενο. Η εταιρεία αναζητά έναν παραγωγό λογισμικού με εμπειρία σε οπτικά εφέ και παιχνιδιών που μπορεί να δημιουργήσει ψηφιακό περιεχόμενο για περιβάλλοντα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

    Οι λίστες θέσεων εργασίας της Apple τονίζουν επίσης ότι η εταιρεία θέλει να φέρει εφαρμογές τρίτων στα headsets μικτής πραγματικότητας. Η εταιρεία αναζητά μηχανικούς για να «εργαστούν στο επίπεδο εφαρμογής για να βοηθήσουν στο σχεδιασμό και την εφαρμογή λύσεων» για πράγματα όπως οι Συντομεύσεις, η Αναζήτηση, το Siri και άλλα.

    Ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι μια λίστα θέσεων εργασίας για την Ομάδα Ανάπτυξης Τεχνολογίας στοχεύει μηχανικούς να εργαστούν στην κατασκευή «εργαλείων και πλαισίων για να επιτρέψουν συνδεδεμένες εμπειρίες σε έναν τρισδιάστατο κόσμο μικτής πραγματικότητας». Όπως επισημαίνει ο Gurman, αυτό ακούγεται σαν «ένα εικονικό περιβάλλον που μοιάζει με το metaverse».

    Η Apple έχει επίσης προσλάβει τον Dave Scott, έναν πρώην ανώτερο διευθυντή της που εργάστηκε στην ομάδα αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων του επίσης φημολογούμενο Project Titan της εταιρείας μέχρι το 2021. Στην ομάδα του Project Titan, ο Scott ήταν υπεύθυνος για τις ηγετικές ομάδες που «εργάζονταν στη ρομποτική που σχετίζεται με το αυτοκίνητο», αλλά αναχώρησε για να υπηρετήσει για λίγο ως Διευθύνων Σύμβουλος μιας startup στον τομέα της υγείας.

    Η τρέχουσα προσδοκία είναι ότι η Apple θα ανακοινώσει κάποια μορφή των headsets μικτής πραγματικότητας το 2023, αλλά αναμένεται να είναι πολύ ακριβό. Η πρώτη έκδοση πιθανότατα δεν θα στοχεύει μαζικούς καταναλωτές, αλλά θα επικεντρώνεται σε «επαγγελματίες» χρήστες και προγραμματιστές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.