17.4 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η Apple μπορεί να αυξήσει τις τιμές των iPhone 13 εξαιτίας την αύξησης κόστους στην παραγωγή των chips

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του DigiTimes η Apple σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές των επερχόμενων iPhone 13 εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής chips από την TSMC.

    Η αναφορά κάνει λόγο πως η TSMC έχει προγραμματίσει μια αύξηση στο κόστος της παραγωγής της στα chips κάτι που θα επηρεάσει πολλούς πελάτες της μέσα σε αυτούς και η Apple. Η αύξηση του προμηθευτή αυτού μπορεί να φτάσει και μέχρι το 20% για τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί για την κατασκευή τους. Οι νέες αυτές τιμολογιακές πολιτικές της TSMC αναμένεται να ενεργοποιηθούν τον Ιανουάριο.

    “Η TSMC φαίνεται πως έχει ενημερώσει τους πελάτες της για μια αύξηση μέχρι και 20% για τις τεχνολογίες επεξεργασίας που χρησιμοποιεί η παραγωγική της μονάδα με την νέα τιμολογιακή πολιτική να εφαρμόζεται τον Ιανουάριο του 2022. Οι αλλαγές στα κόστη θα αφορούν και παραγγελίες που έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο. Ως μεγαλύτερος πελάτης της η Apple θα δει μια αύξηση στο κόστος παραγωγής περί τα 3-5%.”

    Η Apple λοιπόν εικάζεται πως θα μεταφέρει αυτό το επιπλέον κόστος στην τιμολογιακή της πολιτική αυξάνοντας τις τιμές πώλησης των iPhone 13.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.