23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple μπορεί να αποχωρήσει από την αγορά της Αγγλίας σύμφωνα με δικηγόρο της εταιρείας

    Η Apple μπορεί να αποχωρήσει από την αγορά της Αγγλίας αν εξαναγκαστεί να πληρώσει πολλά χρήματα για μια διαμάχη για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, έχοντας χάσει ήδη την υπόθεση τον προηγούμενο μήνα, αναφέρει ο δικηγόρος της εταιρείας. Η υπόθεση έχει να κάνει με την μήνυση της Optis Wireless η οποία κέρδισε δικαστικά την Apple με ένα ποσό στα $506 εκατομμύρια στην Αμερική, με την Apple να έχει καταθέσει έφεση.

    Η Optis – η οποία έχει αγοράσει κάποια LTE διπλώματα ευρεσιτεχνίας για να μπορεί να εφαρμόσει τέτοιες μηνύσεις – έχει κάνει κάτι αντίστοιχο και στην Αγγλία απέναντι στην Apple αυτή την φορά κερδίζοντας δις αντί για εκατομμύρια.

    Το This is Money αναφέρει.

    “Η Apple απείλησε να αποχωρήσει από την αγορά της Αγγλίας εξαιτίας μιας δικαστικής διαμάχης ύψους $7 δις. Οι δικηγόροι της Apple προειδοποίησαν πως η εταιρεία μπορεί να φύγει από την Αγγλική αγορά αν το δικαστήριο εξαναγκάσει την εταιρεία να πληρώσει υπέρογκα και μη βάσιμα εμπορικά ποσά για τεχνολογία που χρησιμοποιεί στα iPhones της. Αυτή η απειλή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του τέλος των πωλήσεων iPhones στην χώρα καθώς και εφαρμογής περιορισμών στις υπηρεσίες.”

    Αυτό που έβγαλε την Apple από τα ρούχα της ήταν η δεύτερη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου στην Αγγλία που ανέφερε πως ότι απόφαση βγάλει για το ποσό που πρέπει να πληρώσει θα έχει εφαρμογή παγκόσμια και όχι μόνο στην χώρα αυτή.

    Ο δικαστής εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την αποχώρηση της Apple από την αγορά της Αγγλίας αλλά οι δικηγόροι της τόνισαν πως είναι και αυτό ένα πιθανό σενάριο.

    Σίγουρα η αποχώρηση της Apple από την αγορά αυτή δεν είναι μικρή και μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί αλλά σε κάθε περίπτωση για ακόμη μια φορά εμφανίζεται η ανάγκη για μια παγκόσμια αλλαγή στην διαδικασία έγκρισης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μιας και πολλές εταιρείες αγοράζουν γενικές πατέντες σε κάποια χώρα και εν συνεχεία ξεκινάνε δικαστικές διαμάχες με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αναζητώντας έτσι το εύκολο και μεγάλο κέρδος.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.