20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple κατηγορείται εκ νέου για συλλογή δεδομένων στο App Store

    Η Apple έχει γίνει στόχος μιας άλλης ομαδικής αγωγής για το απόρρητο, μια που ισχυρίζεται ότι ο κατασκευαστής iPhone διεξήγαγε «συστημικές παραβιάσεις» των νόμων σχετικά με τις υποκλοπές, το απόρρητο και την απάτη των καταναλωτών.

    Κατατέθηκε στις 6 Ιανουαρίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Πενσυλβάνια, η αγωγή από τον ενάγοντα Joaquin Serrano για λογαριασμό του “του ίδιου και όλων των άλλων που βρίσκονται σε παρόμοια θέση” κατηγορεί την Apple ότι συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες της.

    Σε μια “κατάφωρη παραβίαση του απορρήτου των καταναλωτών”, η καταγγελία ισχυρίζεται ότι η Apple καταγράφει και χρησιμοποιεί τις προσωπικές πληροφορίες και τη δραστηριότητα των καταναλωτών, που προέρχονται από προϊόντα όπως το iPhone και εφαρμογές. Αυτό φέρεται να εκτελείται ακόμη και αν ο χρήστης εισάγει ρυθμίσεις που δεν επιθυμεί την κοινή χρήση δεδομένων.

    Σύμφωνα με τη μήνυση, η Apple λέγεται ότι προωθεί τις ρυθμίσεις και τις επιλογές της για τον περιορισμό και την απενεργοποίηση διαφόρων λειτουργιών που σχετίζονται με τα αναλυτικά στοιχεία συσκευών, καθώς και την κοινή χρήση αναλυτικών στοιχείων.

    «Ωστόσο, η Apple δεν τηρεί τα αιτήματα των χρηστών για περιορισμό της κοινής χρήσης δεδομένων», αναφέρει η αγωγή.

    Πολλά από τα παράπονα εξαρτώνται από έρευνα από τους προγραμματιστές iOS Mysk τον Νοέμβριο, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι η Apple είχε τη δυνατότητα να εντοπίσει έναν χρήστη στα αναλυτικά στοιχεία που συλλέγει, μέσω ενός μοναδικού αναγνωριστικού που μπορεί να συσχετίζεται με τον λογαριασμό iCloud ενός χρήστη.

    Εφόσον η καταγγελία θεωρεί ότι η Apple έχει εξαπατήσει τους καταναλωτές για την υποτιθέμενη δραστηριότητά της συλλογής δεδομένων, οι οποίοι μπορεί να ακολούθησαν τις οδηγίες της εταιρείας για να αποτρέψουν την κοινή χρήση, η μήνυση επιμένει ότι πρόκειται για “παράνομη υποκλοπή επικοινωνίας” που παραβιάζει τους νόμους της Πενσυλβάνια σχετικά με τις υποκλοπές.

    Αυτή δεν είναι η μόνη ομαδική αγωγή που αντιμετωπίζει η Apple για αναφορές συλλογής δεδομένων. Τον Νοέμβριο, μια απόπειρα ομαδικής καταγγελίας αναφέρεται σε έρευνα που δείχνει ότι η Apple καταγράφει, παρακολουθεί, συλλέγει και δημιουργεί έσοδα από δεδομένα αναλυτικών στοιχείων, ανεξάρτητα από τις διασφαλίσεις ή τις επιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου των καταναλωτών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.