22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple καταργεί antivirus εφαρμογές από το App Store

    virus-barrier-ios

    H Apple αποφάσισε να καταργήσει την κατηγόρια των anti-virus και anti-malware εφαρμογών από το App Store σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Intego. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αυτή την εβδομάδα η Apple τους ειδοποίησε για την απόφαση της να αφαιρέσει την εφαρμογή τους, “VirusBarrier for iOS.”

    “Για να είμαστε ξεκάθαροι αυτή η ενέργεια δεν ήταν με στόχευση την Intego μιας και είδαμε και άλλες εταιρείες να επηρεάζονται από αυτή την απόφαση της Apple” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Jeff Erwin της Intego.

    Επίσης ο Erwin τόνισε πως οι χρήστες της εφαρμογής θα συνεχίσουν να δέχονται αναβαθμίσεις στην λίστα με τους ιούς αλλά η ίδια εφαρμογή δεν θα μπορεί να αναβαθμιστεί.

    Η απόφαση αυτή της Apple δεν πρέπει να προξενεί καμία έκπληξη. Οι εφαρμογές του App Store έχουν πολύ περιορισμένη πρόσβαση στο σύστημα αρχείων του iOS κάτι το οποίο σημαίνει πως αυτές οι antivirus εφαρμογές έχουν μια πολύ περιορισμένη δυνατότητα έως μηδαμινή σκαναρίσματος για ιούς και άλλες ευπάθειες.

    Η Apple για αυτά τα τοίχοι που εδώ και χρόνια έχει σηκώσει γύρω από το λογισμικό της και για τα οποία έχει κατηγορηθεί έχουν ως αποτέλεσμα το ios να είναι ένα από τα ασφαλέστερα περιβάλλοντα εξ αρχής. Η Cisco μάλιστα σε έκθεση της το 2014 είχε τονίσει πως το 99% των επιθέσεων και του malware έχουν ως στόχο το Android που είναι πάρα πολύ ανοιχτό λογισμικό σε σύγκριση με το iOS.

    Πάρα αυτά η εφαρμογή της Intego υπάρχει στο App Store από το 2011 και έτσι είναι λογικό εταιρείες και προγραμματιστές σε αυτή την κατηγορία να θορυβηθούν από αυτή την απόφαση της Apple.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles