25.3 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Η Apple καταπολεμά περαιτέρω την εξ αποστάσεως εργασία με «παρακολούθηση της παρουσίας εργαζομένων» μέσω badges

    Η Apple φέρνει νέα μέτρα για τους εργαζόμενους της. Σύμφωνα με την Zoë Schiffer του Platformer, η Apple παρακολουθεί στενά την παρουσία μέσω των αρχείων badges για να διασφαλίσει ότι οι υπάλληλοι έρχονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

    Σε μια ανάρτηση στο Twitter, η Schiffer εξήγησε ότι η Apple δίνει στους υπαλλήλους «κλιμακωμένες προειδοποιήσεις» εάν δεν πληρούν τις απαιτήσεις προσωπικής εργασίας. Σε ορισμένους οργανισμούς στην Apple, οι εργαζόμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί ότι «η μη συμμόρφωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό», αν και η Schiffer διευκρίνισε ότι αυτό «δεν φαίνεται να είναι μια πολιτική που καλύπτει ολόκληρη την εταιρεία».

    Ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε πρόσφατα σε βάθος ορισμένες από τις αλλαγές που έκανε πρόσφατα η Apple σε μια προσπάθεια να μειώσει τα έξοδα. Σε αυτήν την έκθεση, ο Gurman επεσήμανε επίσης ότι η Apple είναι πιο αυστηρή όσον αφορά την επιβολή των απαιτήσεων στο κομμάτι της εργασίας.

    Η Apple, όπως και οι περισσότερες εταιρείες, στράφηκε στην απομακρυσμένη εργασία ως απάντηση στην πανδημία του COVID-19. Οι πολιτικές της άλλαζαν σε τακτική βάση ως απάντηση στα δεδομένα του COVID-19, αλλά σχεδόν πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεταβατική «υβριδική» επιστροφή στην εργασία από το γραφείο. Το σχέδιο ξεκίνησε με την Apple να απαιτεί εργασία γραφείου μία ημέρα την εβδομάδα και σταδιακά επεκτάθηκε σε δύο ημέρες την εβδομάδα. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η πολιτική απαιτεί εργασία γραφείου τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

    Οι μεμονωμένες ομάδες της Apple εξακολουθούν να πιστεύεται ότι έχουν τουλάχιστον κάποια αυτονομία στην επιβολή των απαιτήσεων εργασίας στο γραφείο. Ορισμένες ομάδες μπορεί να απαιτούν αυτοπροσώπως εργασία πέντε ημέρες την εβδομάδα, ενώ άλλες ομάδες μπορεί θεωρητικά να είναι πιο επιεικής στο να απαιτούν κάτι αντίστοιχο τρεις ημέρες την εβδομάδα. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι μεμονωμένες ομάδες μπορεί σιγά-σιγά να χάνουν αυτήν την ευελιξία καθώς η Apple αναζητά τρόπους για να μειώσει τα κόστοι ενώ παράλληλα προσπαθεί να μην προχωρήσει σε απολύσεις.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.