17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Απόπειρα ληστείας αυτοκινήτου απέτυχε χάρη και στην χρήση ενός AirTag

    Μια νέα ιστορία από το Σικάγο υπογραμμίζει την ευελιξία του προγράμματος παρακολούθησης αντικειμένων AirTag της Apple. Σύμφωνα με μια αναφορά από το CWBChicago, η απόπειρα κλοπής ενός άνδρα απέτυχε εν μέρει επειδή δεν ήξερε πώς να οδηγεί αυτοκίνητο με χειροκίνητο σύστημα ταχυτήτων. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή από τη σκηνή κουβαλώντας τα κλειδιά του θύματος… πάνω στα οποία ήταν προσταρτημένο ένα AirTag.

    Η έκθεση εξηγεί πώς ο 25χρονος Andrew Moran επιχείρησε την κλοπή αυτοκινήτου, λέγοντας ότι «έπρεπε να πάρει το αυτοκίνητο γιατί κάποιος θα τον σκότωνε αν δεν το έκανε». Το θύμα έκανε πίσω, αλλά το σχέδιο του Moran απέτυχε μόλις συνειδητοποίησε ότι το εν λόγω Audi A3 είχε χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων.

    Κρατώντας το αριστερό του χέρι στην τσέπη του σακακιού του, ο Moran είπε στο θύμα να βγει επειδή «χρειαζόταν» να πάρει το αυτοκίνητο γιατί κάποιος θα τον σκότωνε αν δεν το έκανε, σύμφωνα και με τα όσα ανέφεραν οι εισαγγελείς. Η γυναίκα, πιστεύοντας ότι ο Moran είχε ένα όπλο στην τσέπη του μπουφάν του, βγήκε και κάλεσε την αστυνομία από ένα κοντινό κατάστημα. Ενώ κάλεσε για βοήθεια, ο Moran πάλευε να μετακινήσει το Audi A3 της επειδή δεν ήξερε πώς να το οδηγήσει. Τα παράτησε και έφυγε τρέχοντας καθώς οι σειρήνες της αστυνομίας δυνάμωναν. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι οι κάμερες παρακολούθησης κατέγραψαν την απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου.

    Καθώς ο Moran έφυγε από το σημείο, επιβιβάστηκε στο τρένο Blue Line στο Σικάγο. Η αστυνομία παρακολουθούσε το μπρελόκ των κλειδιών του αυτοκίνητου που είχε μαζί του μέσω του AirTag και στην εφαρμογή Find My του θύματος. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες η σύλληψη του Moran έγινε άμεσα και στον επόμενο σταθμό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.