21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple και η Globalstar φημολογούνται ότι θα ανακοινώσουν τη δυνατότητα δορυφορικής συνδεσιμότητας για το iPhone 14 στην εκδήλωση της 7ης Σεπτεμβρίου #AppleEvent

    Η Apple μπορεί να ανακοινώσει τη δυνατότητα δορυφορικής συνδεσιμότητας για το iPhone 14 που φημολογείται εδώ και καιρό τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον Tim Farrar, σύμβουλο δορυφορικών επικοινωνιών στην ερευνητική εταιρεία Telecom, Media and Finance Associates με έδρα την Καλιφόρνια.

    Σε μια σειρά από tweets, ο Farrar είπε ότι η χθεσινή ανακοίνωση για τη δορυφορική συνδεσιμότητα της T-Mobile και της SpaceX ήταν πιθανό για να προλάβει την ανακοίνωση της Apple για τη δική της δυνατότητα δορυφορικής συνδεσιμότητας για το iPhone σε συνεργασία με την Globalstar. Η Apple διοργανώνει μια εκδήλωση μέσων ενημέρωσης στο Steve Jobs Theatre στις 7 Σεπτεμβρίου και το tagline της εκδήλωσης “Far Out” και το έργο τέχνης του έναστρου ουρανού έχουν τροφοδοτήσει εικασίες σχετικά με μια ανακοίνωση δορυφορικής συνδεσιμότητας.

    Τον Φεβρουάριο, η Globalstar ανακοίνωσε ότι απέκτησε 17 νέους δορυφόρους για να παρέχει “συνεχείς δορυφορικές υπηρεσίες” σε έναν “δυνητικό πελάτη”, που μπορεί να είναι η Apple.

    Ο Farrar είπε ότι η υπηρεσία της Apple θα προσφέρεται δωρεάν για αμφίδρομα μηνύματα κειμένου για το λανσάρισμα και θα χρησιμοποιεί το υπάρχον δορυφορικό φάσμα, χωρίς να απαιτούνται αλλαγές κανόνων από την FCC. Συγκριτικά, η T-Mobile και η SpaceX σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν το φάσμα μεσαίας ζώνης 5G της T-Mobile και να υποστηρίξουν μηνύματα κειμένου SMS, MMS και επιλεγμένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, αλλά ο Farrar πιστεύει ότι αυτή η πιο φιλόδοξη προσέγγιση θα αντιμετωπίσει ρυθμιστικά εμπόδια σε όλο τον κόσμο.

    Τα iPhone θα χρειάζονταν ένα ειδικό τσιπ μόντεμ για να συνδεθούν με δορυφόρους, σύμφωνα με τον Gurman, υποδηλώνοντας ότι η δυνατότητα μπορεί να είναι συμβατή μόνο με το iPhone 14 και νεότερο. Συγκριτικά, η T-Mobile είπε ότι η «συντριπτική πλειονότητα των smartphones» που βρίσκονται ήδη στο δίκτυό της θα μπορούν να συνδεθούν με τους δορυφόρους της SpaceX με τα υπάρχοντα τσιπ τους.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.