17.4 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Ο Tim Cook μιλάει για την για την κουλτούρα της Apple, την καινοτομία προϊόντων, την αυτοεπισκευή για iPhone και Mac, τον Steve Jobs και άλλα σε νέα συνέντευξη

    Σε μια νέα ευρεία συνέντευξη με το Popular Mechanics, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, συζητά την καινοτομία προϊόντων και πώς αυτή οδηγεί την Apple να κάνει καλύτερα προϊόντα, επιτρέποντας στους πελάτες να επισκευάσουν τα iPhone και τους Mac τους με το πρόγραμμα επισκευής self-service, τον Steve Jobs και την κληρονομιά του και άλλα.

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε σε μια ειδική έκδοση του Popular Mechanics, ο Cook περιγράφει τη φιλοσοφία της Apple για τη δημιουργία καινοτόμων νέων προϊόντων και πώς η Apple έχει προωθήσει ένα περιβάλλον καινοτομίας.

    Δεν παίρνουν καμία μοναδική διαδρομή, μπορούν να έρθουν από παντού στην εταιρεία. Πιστεύουμε στη συγκέντρωση ομάδων ανθρώπων που επικεντρώνονται στην επίλυση κάποιου προβλήματος για έναν χρήστη. Έχουμε διαφορετικές ομάδες που εξετάζουν το πρόβλημα μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Συζητάμε για πράγματα που κάνουμε και δεν κάνουμε, γιατί γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μόνο λίγα πράγματα καλά. Πρέπει να συζητήσετε και να πείτε όχι σε πολλές υπέροχες ιδέες, ώστε να ξοδέψετε τον χρόνο σας σε αυτές που είναι πραγματικά απίστευτες.

    Απαντώντας στο εάν ο Cook άκουσε για πρώτη φορά μια ιδέα και είπε, “αυτό είναι ωραίο”, θυμάται ότι είχε μιλήσει στο προσωπικό για τα τσιπ πυριτίου της Apple M1 και M2 και την πλούσια ιστορία της Apple στη δημιουργία τσιπ για τα προϊόντα της.

    Α, συμβαίνουν συνέχεια. Νιώθω έτσι κάθε μέρα—σαν παιδί σε ζαχαροπλαστείο. Απλώς μιλούσαμε στο διάδρομο για το M2 και το M1 — η ιστορία εκεί πηγαίνει πίσω πάνω από μια δεκαετία. Ανάγεται στη γένεση των τσιπ M, ή των τσιπ Α, από το iPhone και πραγματικά μπαίνοντας μέσα και καταλαβαίνετε, πώς μπορείτε να βάλετε ένα ισχυρό τσιπ σε κάτι τόσο μικρό και να μην το κάνετε να ζεσταθεί και να καεί; Βρεθήκαμε με ένα παρόμοιο ζήτημα για φορητούς υπολογιστές: Πώς βάζετε κάτι εκεί που είναι το πιο ισχυρό τσιπ υπολογιστή στον κόσμο; Από αυτό γεννήθηκε το M1, και τώρα το πάμε περαιτέρω με το M2. Και το Mac είναι τώρα ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν από ό,τι ήταν πριν.

    Ο Cook περιέγραψε επίσης την Apple ως ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι δεν παίρνουν το όχι ως απάντηση, λέγοντας ότι ο ισχυρισμός ότι κάτι είναι αδύνατο αποτελεί κινητήριο δύναμη για τους μηχανικούς της Apple.

    Λοιπόν, συνήθως ο τρόπος με τον οποίο κάνετε τους ανθρώπους εδώ να κάνουν κάτι είναι να τους πείτε ότι δεν είστε σίγουροι ότι είναι εφικτό. Αυτή είναι η κόκκινη σημαία μπροστά στον ταύρο, επειδή πολλοί άνθρωποι εδώ δεν θεωρούν το “αδύνατο” ως αληθινό. Εάν πείσουμε τους εαυτούς μας ότι είναι προς το συμφέρον του χρήστη, αυτό είναι μια επιτακτική δύναμη για εμάς να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

    Ο Cook έθιξε επίσης το θέμα του απορρήτου, λέγοντας ότι η Apple πιστεύει ότι το απόρρητο είναι ένα «θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα» και περιέγραψε το έργο της εταιρείας στην ενδυνάμωση των χρηστών με χαρακτηριστικά που εστιάζουν στο απόρρητο ως βασική φιλοσοφία.

    Προς το τέλος της συνέντευξης, ο Cook ρωτήθηκε τι πιστεύει ότι θα σκεφτόταν ο Steve Jobs για την Apple σήμερα. Απάντησε λέγοντας ότι πιστεύει ότι ο Jobs θα αγαπούσε μερικά από τα πράγματα, αλλά παραδέχεται για άλλα πράγματα που θα μπορούσε να πει ότι η Apple θα μπορούσε να κάνει καλύτερα.

    Τον σκέφτομαι πολύ. Μου λείπει πολύ. Πάντα σταματούσε από το γραφείο μου όταν έβγαινε. Και δεν υπήρξε ποτέ αντικατάσταση για αυτό. Θα ανταλλάσσαμε μικρές ιδέες μέσα στην ημέρα και θα μιλούσαμε για το μέλλον. Και προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που όρισε, να φτιάξουμε τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο που εμπλουτίζουν τις ζωές των ανθρώπων. Και αυτό δεν έχει αλλάξει. Πολλά αλλάζουν με τον καιρό. Όμως ο λόγος της ύπαρξής μας είναι ο ίδιος.

    Νομίζω ότι θα έβρισκε πράγματα που αγαπούσε και πράγματα που θα έλεγε: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα σε αυτό». Νομίζω ότι θα έκανε και τα δύο. Όπως κάνουμε όλοι. Ποτέ δεν είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι. Πάντα δουλεύουμε για το αύριο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.