19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple και επίσημα είναι πρώτη εταιρεία στον κόσμο με αξία 1 τρισ. δολάρια

    Είναι πλέον επίσημο. Η Apple έγινε η πρώτη εισηγμένη αμερικανική εταιρεία, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία έσπασε το 1 τρισ. δολάρια.

    Στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με άνοδο μεγαλύτερη του 3%, η μετοχή της άγγιξε τα 207,05 δολάρια, προσδίδοντάς της κεφαλαιοποίηση 13 ψηφίων. Το πετυχαίνει περίπου τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή της από τον Steve Jobs σε ένα γκαράζ της Σίλικον Βάλει και έχοντας κατά την πορεία της φέρει επανάσταση στον κόσμο των υπολογιστών, της κινητής τηλεφωνίας και των υπηρεσιών μουσικής.

    Η Apple είχε χρηματιστηριακή αξία ύψους περίπου 350 δισ. δολαρίων, όταν ο Jobs πέθανε το 2011. Στην κούρσα για το στόχο του 1 τρισ. δολ. την οδήγησε ο Τιμ Κουκ, ο άνθρωπος, στον οποίο ο Jobs επέλεξε να αφήσει τα ηνία της. «Έτρεξε» απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους-  τις Google, Amazon και Microsoft- των οποίων η αξία προσεγγίζει σήμερα τα 900 δισ. δολάρια, αλλά έκοψε πρώτη το νήμα, χάρη στην επιτυχία των έξυπνων κινητών της και κυρίως της την ικανότητά της να πείσει τη Wall Street ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να καινοτομεί. 

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.