13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Το 2022 θα είναι άραγε η χρονιά που το headset επαυξημένης / ψηφιακής πραγματικότητας θα κυκλοφορήσει;

    Έχουν περάσει χρόνια από την στιγμή που η Apple μπήκε σε μια νέα κατηγορία προϊόντων με τελευταία να ήταν το Apple Watch. Φέτος φαίνεται πως είμαστε πιο κοντά στο next big thing από ποτέ. Αν επαληθευτούν οι φήμες και οι προβλέψεις των αναλυτών μπορεί να δούμε το πρώτο headset επαυξημένης/ψηφιακής πραγματικότητας μέσα στο 2022.

    Ο αγώνας μεταξύ του VR/AR και του Apple Car

    Όπως έγινε και στην περίπτωση των φημών για το Apple Watch που οδήγησαν στον Σεπτέμβριο του 2014 με τον ίδιο τρόπο δεν αποτελεί μυστικό ότι η Apple έχει προϊόντα πάνω στα οποία δουλεύει και αναμένει την κατάλληλη στιγμή για να τα παρουσιάσει.

    Κανείς ακόμη δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι να περιμένουμε και αν θα είναι το Apple Car ή ένα σετ γυαλιών AR/VR πρώτα. Το δεύτερο σίγουρα έχει την μικρότερη πολυπλοκότητα και θα είναι πιο κοντά στην μαζική αγορά.

    Σε ότι αφορά το VR/AR headset σίγουρα έχουμε περάσει από την εποχή των renderings και των mockups και σιγά σιγά είμαστε πιο κοντά στην πραγματική συσκευή.

    Όταν ο Steve Jobs είχε παρουσιάσει πριν 15 χρόνια το πρώτο iPhone είχε αναφέρει πως ουσιαστικά ήταν 3 πράγματα σε 1: ένα iPod, ένα τηλέφωνο, και μια συσκευή Internet.

    Την ίδια συνταγή ακολούθησε και ο Tim Cook όταν παρουσίασε το Apple Watch. Το είχε ονομάσει την πιο προσωπική συσκευή στην ιστορία της Apple που αποτελούσε ένα καινοτόμο ρολόι, έναν έξυπνο τρόπο επικοινωνία και έναν σύντροφο υγείας.

    Το Bloomberg ήδη προβλέπει πως το headset επαυξημένης και ψηφιακής πραγματικότητας της Apple θα παρουσιαστεί ως ένας τρόπος gaming, αναπαραγωγής περιεχομένου και επικοινωνίας.

    Σε παρόμοιο μοτίβο η Apple θα αναφέρει πως η δική της λύση είναι πιο εύκολη στην χρήση και με μοναδική σύνδεση με το iPhone δίνοντας βαρύτητα και στην ιδιωτικότητα των χρηστών.

    Η λύση της μπορεί να συγκριθεί με το Oculus Quest 2 που πλέον έχει περάσει στην Facebook και την Meta εποχή….

    Θα δούμε λοιπόν κάποιο πρώιμο preview αυτών των προσπαθειών και υλοποίησης της Apple τον Ιούνιο στο WWDC; Είναι έτοιμος ο Tim Cook για το δικό του One more Thing;

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.