20.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple θα χτίσει μια φάρμα ηλιακών συσσωρευτών ύψους $850 εκατομμυρίων

    applesolarfarm-640x381

    H Apple έχει ξεκινήσει να χτίζει μια τεράστια νέα φάρμα ηλιακών συσσωρευτών στην Καλιφόρνια έτσι ώστε να δώσει ενέργεια στο επερχόμενο “διαστημικό” campus της αλλά και σε άλλα κτίρια και εγκαταστάσεις.

    Ο Tim Cook ανέφερε πως η φάρμα θα έχει τη εντυπωσιακή έκταση των 1300 εκταρίων και πως αυτή η κίνηση είναι ακόμη μια κατάθεση της Apple για ένα πιο πράσινο περιβάλλον μια ευθύνη που όπως ανέφερε είναι από τις πιο σημαντικές για την εταιρεία.

    “Γνωρίζουμε στην Apple πως η αλλαγή του κλίματος δεν είναι κάτι φανταστικό αλλά κάτι πραγματικό. Η οπτική μας είναι πως πλέον δεν έχουμε χρόνο για λόγια αλλά πρέπει να δράσουμε άμεσα για αυτό το γεγονός. Όλα τα κέντρα δεδομένων μας πλέον τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”

    Η νέα αυτή φάρμα της Apple έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία First Solar και θα μπορεί να παράγει παράλληλα και ρεύμα για 60.000 οικίες στην Καλιφόρνια. Επίσης θα τροφοδοτεί όλα τα Apple Stores και κέντρα δεδομένων της Apple στην περιοχή.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles