20.4 C
Athens
Tuesday, April 30, 2024
More

    Η Apple θα φέρει την νέα 3nm Chip τεχνολογία μάλλον το 2022 στα iPad Pro

    Η Apple θα λανσάρει ένα επόμενης γενιάς iPad του χρόνου με έναν επεξεργαστή βασισμένο στην επόμενης γενιάς επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 3nm από την TSMC σύμφωνα με δημοσίευμα του Nikkei Asia.

    “Το iPad της Apple θα είναι λογικά η πρώτη συσκευή που θα έχει επεξεργαστή 3nm αρχιτεκτονικής. Τα νέα iPhones του 2022 θα έχουν την ενδιάμεση 4nm αρχιτεκτονική στον επεξεργαστή τους.”

    Σύμφωνα με την ίδια την TSMC η 3 nm αρχιτεκτονική μπορεί να βελτιώσει τις αποδόσεις κατά 10% με 15% σε σύγκριση με την 5nm αρχιτεκτονική ενώ παράλληλα θα μειώσει τις ενεργειακές ανάγκες κατά 25% με 30%.

    Αν το παραπάνω επαληθευτεί αυτή θα είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που η Apple θα παρουσιάσει μια νέα chip τεχνολογία σε ένα iPad πριν την φέρει στο iPhone.

    H Apple χρησιμοποιεί την 5nm αρχιτεκτονική στον επεξεργαστή του τωρινού iPad Air που έγινε διαθέσιμο τον Σεπτέμβριο με τον 6 πυρήνων A14 Bionic επεξεργαστή. Αργότερα αυτή η αρχιτεκτονική και ο επεξεργαστής ήρθε και στα iPhone 12 μοντέλα.

    Τα νεότερα τώρα iPad Pro μοντέλα που έγιναν διαθέσιμα τον Απρίλιο έχουν τον πανίσχυρο M1 επεξεργαστή που τον είδαμε για πρώτη φορά στα Macs πέρυσι. Το M1 chip είναι βασισμένο στην ίδια 5nm αρχιτεκτονική των iPhone 12 και iPad Air.

    Αν η Apple φέρει την επόμενης γενιάς 3nm αρχιτεκτονική σε επεξεργαστή πρώτα στο iPad Air ή στο iPad Pro δεν είναι ξεκάθαρο αν και μάλλον θα είναι το δεύτερο. Η Apple ιστορική αναβαθμίζει το iPad Pro κάθε 12 με 18 μήνες.

    Σε ότι αφορά τέλος την iPhone 13 σειρά που αναμένουμε τον Σεπτέμβριο εκεί ο A15 επεξεργαστής θα είναι βασισμένος σε μια 5nm+ αρχιτεκτονική που είναι μια βελτιωμένη έκδοση της περσινής τεχνολογίας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.