18.3 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Η Apple θα μπορούσε να αλλάξει σε ένα iPhone 14 μόνο με eSIM καθώς αυξάνεται η υιοθέτηση της τεχνολογίας

    Η εποχή της φυσικής κάρτας SIM έχει τις μέρες της μετρημένες. Με τους πελάτες στην Ευρώπη και την Ασία να υιοθετούν την τεχνολογία eSIM και την προσθήκη μιας επιλογής eSIM στο iPhone SE τρίτης γενιάς, οι πάροχοι των ΗΠΑ ετοιμάζονται για ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον όπου το iPhone δεν θα έχει επίσης θύρα κάρτας SIM. Φαίνεται ότι το επερχόμενο iPhone 14 θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτήν τη βελτίωση της τεχνολογίας.

    Μια νέα έκθεση της Wall Street Journal δείχνει ότι η τεχνολογία eSIM έχει γίνει δημοφιλής στην Ευρώπη και την Ασία, όπου οι καταναλωτές τείνουν να αλλάζουν μεταξύ προπληρωμένων σχεδίων για να λάβουν το καλύτερο διαθέσιμο πακέτο δεδομένων και γιατί αυτή η τεχνολογία θα έχει περισσότερους χρήστες.

    Ακόμη και στις ΗΠΑ όπου οι άνθρωποι συνήθως μένουν με έναν πάροχο, οι τρεις μεγάλοι πάροχοι προετοιμάζονται επίσης για αυτό το μέλλον χωρίς κάρτες. Η WSJ μας υπενθύμισε ότι με το περσινό iPhone 13, η Apple σταμάτησε να περιλαμβάνει φυσικές κάρτες SIM στο κουτί, ενώ ορισμένοι κατασκευαστές Android σταμάτησαν να υποστηρίζουν φυσικές SIM.

    Η Apple άρχισε να δημιουργεί χώρο για την τεχνολογία eSIM με το iPhone XS. Τώρα, με το iPhone 13, η εταιρεία σάς επιτρέπει να έχετε δύο κάρτες eSIM που λειτουργούν ταυτόχρονα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε μια φυσική κάρτα SIM για να έχετε πολλές γραμμές.

    Ενώ η Apple ετοιμάζει φέτος ένα ανανεωμένο iPhone Pro με νέο σχεδιασμό, η πρόσφατη πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να καταστήσει υποχρεωτικό το iPhone να διαθέτει USB-C καθώς το μπλοκ έχει καταλήξει σε συμφωνία κοινής θύρας φόρτισης.

    Ενώ οι αναλυτές είχαν ήδη προβλέψει ότι η Apple στοχεύει σε ένα iPhone USB-C για το 2023, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι η εταιρεία αναζητά μια δυνατότητα portless με φόρτιση μόνο MagSafe.

    Εάν η εταιρεία καταφέρει να απομακρυνθεί από τις φυσικές κάρτες SIM στην τεχνολογία eSIM, γιατί δεν θα είναι σε θέση να πάρει όλες τις θύρες από το iPhone; Έχει ήδη κάνει την κίνηση να σταματήσει να υποστηρίζει την υποδοχή ακουστικών με το iPhone 7 και υποστηρίζει επίσης έως και δύο γραμμές eSIM που λειτουργούν ταυτόχρονα.

    Έτσι λοιπόν η μια εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει στην άλλη και έτσι πιο σύντομα να έχουμε το πρώτο iPhone που δεν θα έχει καμία εξωτερική θύρα….

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.