13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple θα καταργήσει τα μη Retina Macbook Pro στο πολύ άμεσο μέλλον

    macbook-pro-non-retina13-100065654-large

    Μετά τις αναφορές για την απόφαση της Apple να σταματήσει την κυκλοφορία του iPad 2 στο πολύ άμεσο μέλλον σήμερα είχαμε και την πληροφορία πως κάτι ανάλογο σκέφτεται η εταιρεία και για τα 13 ιντσών μη Retina Macbook Pros. Η συγκεκριμένη φήμη θέλει την διάθεση τους να σταματάει στο 2ο μισό του 2014 όταν και η τωρινή σειρά θα αναβαθμιστεί με τους επερχόμενους Broadwell επεξεργαστές.

    Αυτό θα σημαίνει πως η σειρά των Mac θα αποτελείτε από τα μη Retina Macbook Airs ( τα οποία όμως μπορεί να τα δούμε να γίνονται Retina μέχρι το τέλος του έτους) και όλη την σειρά των Retina Macbook Pros. Με άλλα λόγια η Apple εγκαταλείπει μια για πάντα και τους οπτικούς δίσκους από τα μηχανήματα της.

    Η συγκεκριμένη φήμη μας έρχεται από το DigiTimes.

    Apple is expected to stop production of the 13-inch MacBook Pro in the second half of 2014 and will replace the product line with thinner models equipped with a Retina display.

    The sources pointed out that Apple has been reducing its MacBook Pro prices, narrowing the price gap between the MacBook Pro and the one equipped with Retina.

    Αν και συνήθως δεν πιστεύουμε τα όσα διαρρέουν από το εν λόγω site είναι μια από τις λίγες φορές που η συγκεκριμένη φήμη έχει κάποια βάση και λογική.

    Αν το iPad 2 εγκαταλείψει την οικογένεια της Apple αυτό σημαίνει πως το Macbook Pro με τον οπτικό δίσκο θα είναι η μόνη συσκευή της Apple με μια μη Retina οθόνη. Επίσης σε σύγκριση με τα Macbook Airs και Retina Pro λόγου του οπτικού δίσκου είναι πιο ογκώδη και κάνουν περισσότερο θόρυβο. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσετε την τιμή και το γεγονός πως η Apple έχει την τάση να εγκαταλείπει τεχνολογίες πρώτη πριν αυτές αχρηστευθούν τελείως τότε όλα δείχνουν πως λαϊκιστή τα ψωμιά του μη Retina Macbook Pro είναι μετρημένα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles