14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple ετοιμάζει δραματικές αλλαγές στο iTunes Μusic store

    iTunes-Radio-teaser-iPod-touch-iPad-MacBook-Air-Apple-TV-e1375750882393

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Billboard η Apple ετοιμάζει σημαντικές και μεγάλες αλλαγές στο iTunes Music store της, ίσως τις μεγαλύτερες στην τελευταία δεκαετία.

    Ο λόγος είναι πως σύμφωνα με αναφορές οι εταιρεία ψάχνει να βρει νέους τρόπους για να ανακάμψει την σημαντική πτώση που σημειώνουν οι αγορές μουσικών κομματιών.

    Τον προηγούμενο μήνα το ίδιο site υποστήριξε πως η Apple σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να λανσάρει μια έκδοση του iTunes store και στην πλατφόρμα του Android ενώ πολλοί συνηγορούν και στο ενδεχόμενο να δούμε μια νέα υπηρεσία on demand streaming στην ίδια πλατφόρμα μιας και ο ανταγωνισμός που δέχεται από το Spotify, το Rdio και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες είναι πλέον τεράστιος.

    Σύμφωνα λοιπόν με το σημερινό δημοσίευμα η αποτυχία του iTunes Radio στο να καταφέρει να αυξήσει τις λήψεις – αγορές των χρηστών σε μουσικά κομμάτια κάνει την Apple να σκέφτεται σοβαρά τον ολοκληρωτικό ανασχεδιασμού του iTunes Music store.

    Συγκεκριμένα το iTunes Radio το οποίο έγινε διαθέσιμο τον Σεπτέμβριο δεν έχει πείσει τους ακροατές του να αγοράσουν κομμάτια μιας και μόλις το 1%-2% κάνουν αγορές μέσω αυτού την στιγμή μάλιστα που και οι αγορές μέσω του iTunes Music store μειώνονται μήνα με τον μήνα.

    Η Apple λοιπόν αναγκαστικά πρέπει να βρει νέους τρόπους για να αυξήσει τα έσοδα της και φυσικά τις αγορές κομματιών με αποτέλεσμα να μην αποτελέσει έκπληξη και η είσοδος του iTunes Music store και στο Android.

    Τον Μάρτιο το iTunes Radio ήταν ήρθε στην τρίτη θέση στην Αμερική με τις πιο δημοφιλής υπηρεσίες streaming μουσικής πίσω από το Pandora και το iHeartRadio. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όμως πως με μόλις 1% των χρηστών του να αγοράζουν κομμάτια η ίδια η υπηρεσία δεν έχει κανένα απολύτως κέρδος.

    Ο Eddy Cue δήλωσε πρόσφατα πως η Apple έχει συγκεκριμένο πλάνο για την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης πρότασης streaming. Το μεγάλο ερώτημα είναι όμως αν η εταιρεία έχει αργήσει στο να κάνει τέτοιο πλέον….

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles