20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple επεκτείνει το πάγωμα προσλήψεων, καθυστερεί τα μπόνους για ορισμένους υπαλλήλους

    Εν μέσω μείωσης των εσόδων, η Apple αποφάσισε να επεκτείνει το πάγωμα προσλήψεων για να συμπεριλάβει επιπλέον ρόλους, σύμφωνα με νέα έκθεση του Bloomberg. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να καθυστερήσει τα μπόνους για ορισμένους από τους υπαλλήλους της.

    Η Apple στα τέλη του περασμένου έτους διέκοψε τις προσλήψεις για τις περισσότερες θέσεις εργασίας εκτός έρευνας και ανάπτυξης για να μειώσει το κόστος, μετά την επιβράδυνση των προσλήψεων και των δαπανών τον περασμένο Ιούλιο. Εκείνη την εποχή, το μορατόριουμ προσλήψεων δεν ίσχυε για ομάδες που εργάζονται σε μελλοντικές συσκευές και μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες της Apple, αλλά το πάγωμα ισχύει πλέον για περισσότερες θέσεις εργασίας. Η Apple αφήνει ανοιχτές θέσεις καθώς οι εργαζόμενοι αποχωρούν από την εταιρεία ως ένας τρόπος να μειώσει το εργατικό δυναμικό.

    Εκτός από την επιβράδυνση των προσλήψεων, η Apple σχεδιάζει να μειώσει τη συχνότητα των μπόνους για μέρος του εταιρικού της εργατικού δυναμικού. Η Apple κανονικά παρέχει μπόνους και προσφορές μία ή δύο φορές το χρόνο ανάλογα με το τμήμα, με τα επιπλέον χρήματα να καταβάλλονται τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, αλλά η εταιρεία μετατοπίζεται εξ ολοκλήρου σε πρόγραμμα μπόνους μία φορά το χρόνο. Οι πληρωμές μπόνους θα παρέχονται τον Οκτώβριο.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, αμείβεται επίσης λιγότερο φέτος και πρόκειται να λάβει 49 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς, μπόνους και βραβεία μετοχών, μειωμένα κατά περίπου 50% από τα 99 εκατομμύρια δολάρια που πληρώθηκε το 2022.

    Σε αντίθεση με πολλές εταιρείες τεχνολογίας, η Apple δεν έχει ανακοινώσει απολύσεις, επικεντρώνοντας αντίθετα στη μείωση των προσλήψεων. Στο Twitter αποκόπηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι μετά την εξαγορά από τον Musk και μόλις αυτή την εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε σχέδια για απολύσεις περίπου 10.000 υπαλλήλων. Η Microsoft διέκοψε την ομάδα δεοντολογίας της τεχνητής νοημοσύνης αυτόν τον μήνα μετά από αρκετές προηγούμενες απολύσεις, ενώ η μητρική εταιρεία της Google η Alphabet απέλυσε 12.000 υπαλλήλους τον Ιανουάριο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.