14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple εξαγόρασε την Musicmetric για να βλέπει πόσο δημοφιλείς είναι οι καλλιτέχνες

    musicmetric

    Η Apple προχώρησε σε ακόμη μια εξαγορά, την πρώτη για μέσα στο 2015. H εταιρεία που η Apple έχει πλέον στο δυναμικό της έχει έδρα στο Λονδίνο και ακούει στο όνομα Semetric. Το ποσό της εξαγοράς παραμένει άγνωστο άλλα όλα δείχνουν πως η Apple προχώρησε σε αυτή την ενέργεια γιατί ήθελε πολύ την υπηρεσία της εταιρείας Musicmetric.

    Το Musicmetric επιτρέπει σε αυτούς που είναι στην μουσική βιομηχανία να ελέγχουν διάφορες αναλύσεις και στατιστικά τους από τα κοινωνικά τους δίκτυα αλλά και από της πωλήσεις τους ακόμη και το να βλέπουν την πειρατεία στις δουλειές τους.

    Φυσικά για ακόμη μια φορά η Apple δεν σχολίασε κάτι περισσότερο από το γεγονός πως συνεχίζει να εξαγοράζει μικρότερες εταιρείες σε τακτά χρονικά διάστημα. Το σίγουρο είναι πως η Apple θέλει να βλέπει που κλείνουν οι καταναλωτές της σε ότι αφορά την μουσική για να έχει μια καλύτερη εικόνα για το τι πουλάει ή όχι σε αυτή την αγορά. Έτσι λοιπόν η υπηρεσία της Semetric είναι ιδανικό εργαλείο για αυτό τον σκοπό.

    Αυτό που επίσης έχει ενδιαφέρον είναι πως το Spotify έχει συμφωνία συνεργασία και χρησιμοποιεί ήδη την υπηρεσία Musicmetric. Έτσι κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό θα αλλάξει τώρα που από πίσω από αυτή θα βρίσκετε η ίδια η Apple.

    Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε στο επόμενο διάστημα πως αυτή η εξαγορά θα βοηθήσει την Apple αν και όλα συνηγορούν πως η υπηρεσία Musicmetric θα ενταχθεί μέσα στο iTunes σε επόμενες εκδόσεις του.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles